Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebetiyle Osmancık Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmancık Şubesi işbirliği ile konferans düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Osmancık’ta çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bir ayndan zafer kutlanırken, diğer yandan Çanakkale şehitleri nezdinde tüm şehitlerimiz saygıyla anılıyor.

Osmancık Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu program yoğun ilgi gördü. Osmancık Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen “Çanakkale Ruhu” konulu konferansına konuşmacı olarak Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık katıldı.

Programa Osmancık Belediye Başkan Vekili İsmail Gömeç, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Jandarma Komutanı Tevfik Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı, CHP İlçe Başkanı Vahdet Uslu, daire müdür ve amirleri, imamlar ile çok sayıda Osmancık halkı katıldı.

Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunası ile başladı. Osmancık Deller Köyü Cami İmam-Hatibi Sefa Mehmet Yener tarafından Al-i İmran Suresi okunması ile devam eden etkinlikte ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiir Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi 9/D sınıfı öğrencisi Yeşim Afacan tarafından ezbere okundu. Konferansın açılış konuşmasını Osmancık Müftüsü Dr. Eyyup Aydın yaptı. Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu acizane konferansımızı biz de şehitlerimizi anma adına Diyanet İşleri Başkanlığı olarak düzenledik, 250 bin her şehide bir hatim merasimine biz de katıldık. 300 küsür civarında Ankara’ya hatim gönderdik. Aynı cephede şehitlerimizin sevgisine, muhabbetine kavuşmak için konferansımızı düzenledik" dedi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen programda ‘Çanakkale Ruhu’ hakkında çeşitli yaşanmış örneklerle bilgiler veren Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, izleyicilere Çanakkale ruhunu çeşitli örnekler vererek yaşattığı gibi güzel sesi ile önce ‘Çanakkale Türküsü’ ve ‘Ceddin Deden Mehter Marşı’ ile katılımcıların büyük beğenisini aldı.

Konferansta zaman zaman duygulu anlar yaşatan Bıyık, aynı zamanda Çanakkale Ruhunu hissettirerek birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konferansın sonunda İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Çorum İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’a Osmancık Belediye Başkan Vekili İsmail Gömeç tarafından takdim edildi.

Yine Osmancık Müftülüğü tarafından başarılı öğrencilere; Osmancık Belediye Başkan Vekili İsmail Gömeç, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Jandarma Komutanı Tevfik Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından ezbere şiir okuma yarışmasında 1. olan Yeşim Afacan, 2. olan Rukiye Şen, 3. olan Fatma Nur Aygün ve 4. olan Betül Aktepe’ye altın ve para ödülü verildi.