Osmancık- Kargı il yolunda dar ve sıkıntılı olan kesimler Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla genişletildi.

Osmancık merkezi ile bölgede bulunan köyler ve Kargı ilçesi arasında bağlantı sağlayan, halk arasında Kamil yolu olarak bilinen ve Karayollarına bağlı 19-78 K.K.Nolu Osmancık- Kargı il yolunun 15 ile 17 kilometre arasındaki dar olan yol İnal köyü yakınları Ardıçlı Tarla mevkiinde bulunan dar alan ve keskin virajlar, Karayolları 71´inci Şube Şefliğine Bağlı ekipler tarafından düzeltme ve düzeltilen kesimlerde genişletme çalışmaları devam ediyor.

Karayolları 71. Şube Şefliğine bağlı ekipler tarafından devam eden yaklaşık 3 haftalık bir çalışma ile keskin virajların yoğun olduğu ve kayalık yapıya sahip 2 Kilometrelik kesimde kayaların Samsun Karayolları 7. Bölge müdürlüğü tarafından gönderilen dozer ve ekskavatörle kırılarak keskin virajların yok denilecek seviyeye düşürülmesi ve yolun genişletilme çalışmaları tamamen Karayolları 71. Şube şefliği ekipmanları ve personeli imkanları yapılıyor.

Yoğun trafik yükü olan yolun bu bölgede kalan kısmının ciddi sıkıntılar doğurduğu ve trafik kazası olasılığını artırdığından çalışmaların başlatıldığı, çalışmaların tamamlanması ile kaplama genişliği en az 7.20 metre olacak şekilde çalışmanın nihayetlenmesinin ardından yolun trafiğinde önemli oranda rahatlama olacağı bildirildi.

Ayrıca, yol çalışmaları sırasında dere yataklarından gelen selin tahliyesini sağlamada sıkıntı veren eskiyen büzler Koruge borularla yenilenerek değiştiriliyor ve hepsinin önüne kanat duvarı şube ekipleri tarafından yapılıyor.

Karayolları 71. Şube Şefliğinden alınan bilgiye göre, aynı yolun devamında bulunan halk arasında Havtın yokuşu olarak bilinen mevkiinin genişletme çalışmaları yapılması için vatandaşlar tarafından beklenti olduğu ancak bahse konu bölgenin 71. Şefliğinin imkan ve şartlarını zorladığı, yapım işi olduğu ve 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılabilecek ihale ile keskin virajların, tehlikeli iniş eğiminin ortadan kaldırılabileceği, fakat yolun bazı yerlerinde tehlike arz eden birkaç kayalık keskin viraj kaldığı ve bu çalışmaların devamında da onların ortadan kaldırılacağı bildirildi.