Osmancık'ta makam koltukları, kısa bir süreliğine de olsa öğrencilere devredildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamların sahibi öğrenciler oldu.

Her yıl 23 Nisan'da makamların sahibi olan öğrenciler, şehri kısa bir süreliğine de olsa yöneterek nasıl bir yönetim istediklerini, hangi sorunların çözümünü talep ettiklerini ortaya koydular, sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması için yetkililere talimat verdiler.

Öğrencilerin başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli makamları yönetmesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Bu arada 31 Mart yerel seçimlerinde Osmancık Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Gelgör, makamına kısa bir süre önce kavuşmasına rağmen koltuğunu bir öğrenciye devretmesi, yüzlerde tebessüm oluşturdu. Belediye'de yaşanan yetki devri, "Gelgör'ün başkanlığı kısa sürdü" şeklinde yorumlara neden oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Akşemseddin İlkokulu öğrencileri Kaymakam Hakan Alkan'ı makamında ziyaret etti. 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Buse Karaduman, Kaymakam Hakan Alkan'ın makamına bir süre oturarak ilçeyi yönetti. Konuk Kaymakam Karaduman, okulunun yenilenmesini ve tadilattan geçirilmesini talep etti.

İnönü Zaferi İlkokulu öğrencileri ise Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel'i ziyaret ederken, Efsanur Öğreten adlı öğrenci Tökel'in koltuğunu devralarak Milli Eğitim camiasının patronu oldu. Minik Milli Eğitim Müdürü Öğreten, okul bahçelerindeki yeşil alanların çoğaltılmasını, ağaç dikimine önem verilmesini istedi. Öğreten, okullardaki kütüphanelerin geliştirilmesi ve fiziksel aktivitelerin artırılmasına yönelik etkinliklerin yapılmasını talep etti ve bu yönde yetkililere talimat verdi.

Gemici İlkokulu öğrencilerinin ziyaret durağı ise Belediye Başkanlığı oldu.

Osmancık'ın yeni Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, okul öğrencilerinden Zeynep Zümra Çakan´a makamını devretti.

Eğitime daha fazla destek ve önem verilmesini isteyen konuk Belediye Başkanı Çakan, ilçede yeşil alanların artırılmasını istedi.