Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık'ın her geçen gün yapılan yatırımlar ile güzelleştiğini belirterek, çok sayıda yatırımın tamamlandığını çoğunun da kısa bir süre sonra tamamlanıp Osmancık halkının hizmetine sunulacağını dile getirdi. İlçede bulunan gazeteciler ile birlikte Osmancık'a son 1 yıl içerisinde yapılan yatırımları yerinde değerlendiren Başkan Gelgör, at yarışı ve güreş alanı, festival alanı, parke taşı çalışmaları, doğalgaz çalışmaları, kapalı yüzme havuzu, yeni depo inşaatları, OSB'de yapılan çalışmalar, atık su tesisi, yeni Belediye Hizmet Binası ve Kent Park alanı çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık'taki gazeteciler ile bir araya gelerek, bir yıllık süreçte Osmancık'a yapılan yatırımları anlattı. Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'e, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci ile Kültür ve Turizm Müdürü Nadir Öksüz de eşlik etti. Başkan Gelgör; “Bu günümüzü basın mensuplarına ayırdık. Gazeteci arkadaşlarımızla belediyemizin son 1 yılda yaptığı çalışmaları yerinde inceliyoruz. "Her şey daha güzel bir Osmancık için" dedi. İlk olarak at yarışı ve güreş alanı gezilerek, at yarışları ve güreşlerin düzenlediği festival alanının çevresine 750 metre tel örgü yapıldığını, böylelikle festival alanı içerisinin daha temiz ve güvenilir hale getirildiğini dile getiren Başkan Gelgör, Gemici Gürleyik Mahallesi'nde parke taşı çalışması yapılan yollar ve doğalgaz çalışmaları ile birlikte parke çalışmalarının daha da artacağını söyledi.

Tüm Osmancıklıların heyecanla beklediği Kapalı Yüzme Havuzunda son hazırlıklar yapıldığı söylenerek en kısa zamanda Osmancık halkının hizmete gireceğini belirten Başkan Gelgör, devamında Osmancık Belediyesinin çeşitli yerlerde depolarının bulunduğunu ve malzemelerin dağınıklılığı nedeniyle tek bir depoda muhafaza edilmesine karar verilerek; belediyenin malzemelerinin korunması ve Kent Park alanında kalan depoların kaldırılması amacıyla Belediye Hizmet Kampüsüne yeni depolar inşa edildiğini ifade etti. OSB alanın içerisinde yapılan çalışmalar yerinde görülerek, parsellerin ayrı ayrı birimlere verildiğini ve ilk fabrika inşaat hazırlığının yapıldığını kaydeden Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Kamil yolu üzerinde bulunan atık su tesisine geçilerek çalışmalar izlendi. Başkan Gelgör, "İlçenin tüm atık suları arıtma tesisinde toplanarak arıtılıyor ve temiz su olarak tahliye ediliyor. Osmancık çevresini koruyan, akarsularını kirletmeyen bir şehir haline geliyor" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde parke taşı döşemelerinin yapıldığı sokaklar gezilerek neredeyse tamamının tamamlandığını belirten Başkan Ahmet Gelgör, son olarak Yeni Belediye Hizmet Binası ve Kent Park alanı çevre düzenlemesi çalışmalarını incelenerek çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Daha birçok çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Gelgör, Osmancık'ın güzelleşmeye devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Gelgör, ayrıca yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

BELEDİYE FAALİYETLERİ KIZILIRMAK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

"Kızılırmak Sahili, çevre düzenlemesi çalışmaları ile ilçemizin cazibe merkezi haline geldi. İlk etapta Koyunbaba Köprüsü ile Yeni Köprü arası, ikinci etapta Yeni Köprü ile eski mezbahane arası çevre düzenlemesi tamamlandı. Aynı şekilde Kent Park bölgesi ve Gemici Sahiline de çevre düzenlemesi çalışması yapılacaktır.

YENİ BELEDİYE BİNASI VE KENT PARK ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Eski Garaj Bölgesine inşa edilen binalar Yeni Belediye Hizmet Binasına dönüştürülmektedir. Kent Apar Alanına yapılacak Parka Mustafa Kemal Atatürk Parkı adı verilecektir.

TÜRK DEVLETLERİ PARKI

Yeni Mahallede eski hükümet konağı alanına Türk Devtleri Parkı yapılacaktır.

ŞENYURT – ESENTEPE TOKİ KONUTLARI

Şenyurt Esentepe Konutlarının inşaatı hızla yükselmektedir. Konutların tamamlanması ile 218 vatandaşımız ev sahibi olacaktır.

KOYUNBABA TOKİ KONUTLARI

Koyunbaba TOKİ Konutlarının çevre düzenlemesi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımıza teslim edilecektir.

GÜNEY MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Güney Mahallesinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi için Çevre ve Şehircilik bakanımız Sayın Murat Kurum’a proje sunulmuş olup Sayın Bakanımızın onayı ile 550 Konut TOKİ tarafından inşa edilecektir.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇALIŞMALARI

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi alt yapısı ve idare binasının geçici kabulü yapılarak yatırımcılara arsa tahsisine başlanmıştır. Osmancık OSB’de kurulacak fabrikalar ilçemizde yeni iş sahaları oluşturacak ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

YENİ ARAÇLAR

Belediyemize yeni kazandırılan araçlar.

3 Çöp Kamyonu, 1 Greyder, 2 Kamyon, 1 Cenaze Nakil Aracı

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI (PET ATIK KUTULARI)

Çevre Projelerimiz kapsamında plastik atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla belirli noktalara Pet Atık Toplama Kutuları konulmuştur.

MEZARLIK BAKIM ÇALIŞMALARI

Asri Mezarlık Çevresine tel örgü ve mezarlık girişlerine yeni kapılar yapılmıştır.

BELEDİYEYE YENİ DEPO YAPIMI

Belediyemize ait alt yapı ve üst yapı malzemelerinin korunması amacıyla Belediye Hizmet Kampüsü yanına 5 tane depo inşa edilmektedir.

ASFALT ÇALIŞMALARI

Şenyurt, Esentepe, Koyunbaba, Çay, Gürleyik

PARKE YOL ÇALIŞMALARI

Gürleyik, Şenyurt, Esentepe, Cumhuriyet, Yeni Mahalle

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Eymir, Karapınar, Temençe, Ören, Ambar

KALDIRIM ÇALIŞMALARI

Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Koyunbaba, Gürleyik, Çay Mahallesi, Şenyurt

KAPALI PAZAR PROJESİ

İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan Kapalı Pazar için proje çalışmalarına başlanmış olup 2020 yılı içerisinde hizmete sunulması planlanmaktadır.

PİRİNÇ FESTİVALİ

5 yıl aradan sonra Osmancık tarihinin en büyük pirinç festivali düzenlenmiştir. İlçemizin ve pirincin tanıtımı amacıyla düzenlenen Pirinç Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler yerel ve ulusal basına geniş yer buldu.

YAĞLI GÜREŞLER

Osmancık Pirinç Festivali kapsamında bölgenin en büyük güreş organizasyonu gerçekleştirildi. Toplam 500 pehlivanın güreştiği er meydanında ünlü baş pehlivanların el bağladığı Başpehlivanlık güreşleri yoğun ilgi gördü. Başpehlivanlık güreşlerini Ali Gürbüz kazandı.

AT YARIŞLARI

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Osmancık Atlı Spor Kulübü ile birlikte düzenlediğimiz at yarışları yoğun ilgi gördü.

KONSERLER

Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında düzenlenen konserler festivale renk kattı.

Ali Kınık Konseri, Özlem Özdil Konseri, Gece Yolcuları, Ankaralı Yasin, Ankaralı Yasemin, Yerel Sanatçılar

OFFROAD – MOTOKROSS – Auto Fest

Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında ilçemizde ilk defa gençlerimizin eğilim gösterdiği sporlara da yer verilmiştir. OFF-Road, Motokross ve AutoFest etkinliklerine Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanmıştır.

ÇOCUK FESTİVALİ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar için özel etkinlikler düzenliyoruz. Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında çocuklara özel etkinliklerin yer aldığı Çocuk Festivali yapıldı.

ÇOCUK SİNEMASI ETKİNLİĞİ

Yarı yıl tatilinde çocuklarımızdan gelen istek üzerine başlattığımız Çocuk Sineması etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. 15 günde bir Belediye Kültür Merkezinde çocuklara özel sinema etkinliği düzenleniyor.

İÇME SUYUNA İNDİRİM

Belediye Başkanımızın halkımıza sözü olan İçme Suyu İndirimi, Belediye Meclisimize oy birliği ile kabul edilmiştir. 1 Ocak 2020 itibari ile içme suyuna %25 oranında indirim uygulanmıştır.

SU DEPOLARI BAKIMI

Su depolarının bakım ve hijyen temizliği düzenli olarak yapılmaktadır. Halkımızın sağlığı için suyun analiz ve kontrolleri düzenli olarak takip edilmektedir.

CAMİLERİN TEMİZLİK VE BAKIMI

Ramazan ayı öncesinde tüm camilerin genel temizliği belediyemizce yaptırılmaktadır. Camilerimizin çevre düzenlemelerine de destek verilmektedir.

HOŞ GELDİN BEBEK

Her yeni doğan bebek gelecek için güçlü bir umuttur. Hoşgeldin Bebek Projemiz kapsamında yeni doğan bebekleri belediyemizin hediyesi ile karşılıyoruz. Yeni doğanlara içerisinde battaniye, bebek bezi, ateş ölçer, bebek pudrası, tırnak makası, gibi bebek bakım ürünleri yer alan bakım çantası hediye ediliyor.

CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Belediye Meclisimizin kararı ile ilçemizde cenaze hizmetleri de tamamen ücretsiz oldu. Kefeninden defin işlemlerine kadar tüm cenaze hizmetleri belediyemizce karşılanıyor.

UZAK MAHALLE PARKLARI

Şehir Merkezinden uzak mahallelerimize eşit hizmet ilkesi kapsamında çocuk parkları yapıldı. Mahallelerimizin diğer ihtiyaçlarına da öncelik verilecektir.

Parklar daha güvenli. Çocuklarımızın daha güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için ilçemizdeki parkları güvenlik kameraları ile donatıyoruz.

GES PROJESİ

Belediyemizin kendi elektriğini karşılaması amacıyla lisans alınan Güneş Enerjisi Santralinin kurulması için proje çalışmalarına başlandı. Çiftlikler Mahallesinde kurulması planan GES ile yıllık …. Enerji üretilecektir.

Kapalı Yüzme Havuzu

Osmancık MYO yanına inşa edilen Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezinin geçici kabulü yapıldı. Yüzme havuzunun bir an önce hizmete açılması için eksiklikler hızla tamamlanıyor. Çevre düzenlemesi çalışmalarına da başlandı.

Eğitime destek

Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmeleri için İlçe Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak projeler yürütüyoruz.

KİTAPLAR DEVLETTEN, DEFTER KALEM BELEDİYEDEN

Eğitime desteğin en güzel örneği olan “Kitaplar Devletten, Defter Kalem Belediyen” Projesi uygulanmaya başlandı. Yeni okula başlayan tüm öğrencilere defter, kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan eğitim seti verildi. Özel günler (engelli, gazeteciler, kadınlar günü, muhtarlar günü, gaziler günü, öğretmenler günü)

SPORA DESTEK

İlçemizdeki amatör spor kulüpleri ve okul sporları başta olmak üzere tüm branşlarda spora destek veriyoruz. Tapusuz yerler tapu veriliyor  Esentepe ve Koyunbaba Mahallelerinde yaklaşık 50 yıl önce tapusuz olarak tapu tahsis belgesi ile belediye tarafından dağıtılan arsaların tapu problemini çözüme kavuşturduk. Vatandaşlarımıza tapuları verilmeye başlandı.

METRUK YAPILAR

İlçemizde hem güvenlik açısından tehlike oluşturan hem de görüntü kirliliğine neden olan metruk yapılar yıkılıyor. Yıkılan metruk yapıların arsaları otopark olarak düzenleniyor.

Turizm Rehberleri

Turizm için bir adım olarak Profesyonel Turizm Rehberlerine Osmancık tanıtıldı. Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi, Çorum İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü ile İstanbul Tarih, Kültür ve Turizm Rehberleri Derneği iş birliği ile bölgemizin turizm potansiyeline yönelik çalışmalar devam ediyor.

YAŞLILARLA PROGRAM

İlçemizin geçmiş kültürü, örf ve adetleri, gelenek görenekleri, yaşam tarzı, tarihi olaylar ve insanların hayatında önemli yer tutan hatıraların gelecek nesillere aktarılması amacıyla geçmişin hafızasını tutan büyüklerimizin Osmancık’ı anlattığı bir video programı serisi hazırlandı. Bu arşiv geleceğe geçmişten bir miras olarak kalacaktır.

AT YARIŞ ALANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

At Yarışları ve Başpehlivanlık Güreşlerinin yapıldığı festival alanının çevresine 750 metre tel örgü yapıldı.

İtfaiye Çalışmaları

İtfaiyemizin daha iyi hizmet vermesi amacıyla düzenli olarak tatbikatlar yapılmaktadır. Ayrıca itfaiye ekiplerine gerekli eğitimler verilmektedir. İtfaiye ekiplerimiz yangın öncesi tedbirler kapsamında denetim görevini de yerine getirmektedir.

ZABITA ÇALIŞMALARI

Halkımızın sağlığının korunması, ilçemizde huzur ve güvenin temini amacıyla Zabıta Müdürlüğümüz ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde başta gıda ve hijyen olmak üzere gerekli alanlarda demetim faaliyetlerini itinayla sürdürmektedir.

HALKLA İLİŞKİLER

Halkımızın dilek ve şikayetlerinin alınması, vatandaşlarımızdan gelen taleplerin itinayla değerlendirilmesi ve belediye – vatandaş iletişimini kolaylaştırmak amacıyla Halkla İlişkiler Birimi kuruldu. Halkımızdan gelen talepleri Halkla İlişkiler Programına kaydedilerek ilgili birimlere anında iletilmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın talepleri Whatsapp İhbar Hattı ve Sosyal Medya kanalları ile de alınmakta, vatandaşlarımıza da aynı yolla cevap verilmektedir.

OKULLARIN ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Eğitim yuvalarımız; okullarımızın çevre düzenlemelerine destek veriyoruz.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Tiyatro, Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içerisinde çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi.

İFTARLAR

Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, ramazan geleneklerimizin yaşatılması amacıyla mahallelerimizde muhtarlıklarımız ile iş birliği içerisinde iftar programları yapıldı.

AŞEVİ

Ramazan ayı boyunca İmaret Aşevinde iftar ve sahur için vatandaşlarımızın da bağışları ile hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere her gün 250 aileye ulaştırıldı.

PİRİNÇ FESTİVALİ PİRİNÇ DAĞITIMI

Pirinç Festivalinde D100 Karayolunda pirincimizin tanıtımına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yoldan geçen araçlara pilav ve pirinç dağıtıldı. Pirinç Festivali Trap ve Okçuluk, Pirinç Festivalinde trap ve okçuluk yarışmaları düzenlendi."