Çorum’un Osmancık ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte Osmancık halkı demokrasiye bir kez daha sahip çıktı.

15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.30’da Kaymakamlık Binası önünde başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne Çorum Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Cumhuriyet Savcıları Hasan Hüseyin Altunay ve Zahide Ölmez, Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Adem Yüce, İlçe Jandarma Başçavuş Emra Çelik, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık Binası önünde başlayan yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda nöbete başlayan protokol üyeleri ve vatandaşlar, selamlama konuşmaları ve Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından alanda kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen programı izledi.

Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin isimleri tek tek okunurken, çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, günün anlam ve önemini artalan şarkı ve türküler söylenerek, şiirler okundu.

Bu sırada meydandaki demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Emniyet güçlerinin aldığı sıkı güvenlik önlemler dikkati çekerken, meydanın her yerinde sivil polislerin varlığı dikkat çekti.