Osmancık’ta Öğretmenler Günü kutlamaları sırasında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın mezarı başında dualarla anılırken, TRT tarafından da canlı yayın yapıldı.

Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Osmancık’ta kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel törende Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından şehitlik mezarlığı ziyaret edildi dualar yapıldı.

Aynı zamanda TRT tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın mezarı başında canlı yayın yapıldı. Program daha sonra Osmancık Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti.

Buradaki programa Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Jandarma Komutan Vekili Tevfik Kara, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Dağcı, Bayram Çıplak ve Uğur Uluçay, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları Süleyman Şener ve İzzet Karakaş, daire amir ve müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, emekli öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda genç öğretmenler adına Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuğçe Başkaldı konuşma yaptı. Devamında adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Emekli öğretmenler adına Mehmet Gökgöz konuştu. Gökgöz konuşmasında mesleki hayatına başladığı ilk yılından bugüne kadar olan belli anılarından bahsederek, salonda duygulu anlar yaşattı.

Osmancık’ta bu yıl emekli olan öğretmenler Ahmet Soruklu, Hasan Kaymak, Mehmet Gökgöz, Şaban Korkmaz, Lütfi Gökgöz, Nihat Bardak ve Zeynep Tuncel’e Hizmet Şeref Belgesi’ni Kaymakam Hakan Alkan verdi.

Alkan; “Öğretmenler Türkiye’nin doğusundan batısına aydınlık nesiller yetiştirmek için, vatanını ve milletini sevdiren, maddi manevi değerlerini hissettiren siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Emekli öğretmenlerimize gelecekteki hayatlarında başarılar ve mutluluklar dilerken geçmişe intikal etmiş ve şehit olmuş saygıdeğer öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor mekanları cennet olsun diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de açılış konuşması yaptı. Tökel; "Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’müz kutlu olsun" diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Başta Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi ve diğerlerini, görevleri başında rahmetli olmuş, şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık sıhhatler diliyorum. Halen öğretmenlik yapan sevgi ve bilgi birikimiyle tüm şevketiyle kıymetli öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

Kan, ter ve mürekkep ile bir ülke kurulur. Çok şükür ki bu üçünden biri olan mürekkep sahibi olan öğretmenlerdeniz. Sabırla, azimle, inatla bilgilerimiz doğrultusunda öğretmen olduk, öğrenciler yetiştirdik. Osmancık’ta emeği geçen birçok değerli öğretmenlerimiz var. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiir videosu, ‘Veli Toplantısı’ adlı skeç gösterisi, şiir dinletisi, şehit öğretmenler videosu ve Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ve öğrencilere katılım belgesi verilmesi ile program son buldu.