AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan havaalanı konusunda kararlı mesaj vererek “O uçak Çorum’a inecek” dedi.

Kesin Karar Gazetesi’nin haberine göre; Milletvekili Ceylan hızlı trenden havaalanına, diş hastanesinden acemi birliğine kadar kente yapılması planlanan yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hızlı trenin 11. Kalkınma Planı’na dahil edildiğini vurgulayan Ceylan, “Hızlı trende hiçbir problemimiz yok. Şuanda ihale aşamasındadır. Önümüzdeki günlerde de ihaleye çıkacak ve Delice ile Samsun arasındaki hızlı tren projesi tamamlanacak. Devletin 11. Kalkınma planında da bu yatırım açıklandı” şeklinde konuştu.

“O UÇAK BİR GÜN ÇORUM’A İNECEK”

Havaalanı için yaptıkları görüşmelerle önemli bir yol kat ettiklerini vurgulayan Ceylan, “Havaalanında da belirli bir yol kat ettik. Cumhurbaşkanımızla olan görüşmelerde, cumhurbaşkanı yardımcımız ziyaretimizdeki görüşmelerde bir noktaya geldik. Havaalanını da Çorum’a kazandıracağız. O uçak bir gün Çorum’a inecek” ifadelerini kullandı.

“DİMDİK AYAKTAYIZ”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir süreç geçirdiğini, ancak dimdik ayakta durduğunu kaydeden Milletvekili Ceylan, şunları söyledi:

“Türkiye zor bir coğrafyada bulunuyor. Etrafımız adeta ateş çemberi. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sadece ülke olarak değil dünyada ekonomik ve siyasal anlamda zor bir süreç geçiriyor. Ekonomik savaşların olduğu, enerji savaşlarının olduğu böyle bir süreçten geçiyoruz. Bunlara rağmen Türkiye ayaklarının üzerinde dimdik yoluna devam ediyor. Hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla ileriye umutlu bakabilirler. Ülkemizi daha ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

3 BAKAN DAHA GELECEK

Önümüzdeki süreçte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Çorum’a geleceğini açıklayan Ceylan, “Bakanlarımızı misafir ettik ve onlarda da gerçekten Çorum’a güzel katkılar sağladık. Bundan sonra da Tarım ve Orman Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da ilk etapta gelecekler. Bundan sonraki süreçte de Çorum’a katkı sağlamak için çalışacağız. Eksikleri, yaşanan sorunları yerinde görmeleri daha iyi oluyor” diye konuştu.

“16 MİLYAR LİRALIK YATIRIM”

17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Çorum’a 16 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Ceylan, ilçelerde de doğalgaz konforunun artmaya başladığını söyledi.

Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ortak amacımız Çorum. Çorum’a bir şeyler katmak için çalışıyoruz. 17 yıllık iktidarımız döneminde 16 milyar liralık yatırım yapıldı.

Sağlıktan karayollarına kadar birçok farklı alanda milletimize hizmet ediyoruz. Çorum’da bu yıl itibariyle Oğuzlar’da, Mecitözü’nde, Dodurga’da hemşehrilerimiz doğalgaz konforuna kavuştuysa bu iktidarımız sayesindedir. Geriye kalan ilçelerimizin de bu konfordan yararlanması için çalışmalar yapıyoruz. 10 yıl önce ilçelere doğalgaz gelecek desek alaycı gözle bakarlardı. Ama şuanda bunlar gerçekleşti.

Yapılan çok işimiz var. Kırkdilim tüneli Çorum’un kuzeyini merkeze bağlayacak. 480 milyonluk bir yatırım yapılıyor.

Çorum’da derslik sayısı olarak kent genelinde 20’lerdedir. Bu ortalama çok güzel. Büyük bir konfor sağlıyor. Türkiye ortalamasının da altındadır bu rakam.”