Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İdris Makineci ve Müdür Başyardımcısı Medet Sezgen, İmam Hatip Lisesi’nden ayrıldı.

İdris Makineci; 2011-2019 yılları arasında İHL’de görev yapmış, görevde bulunduğu süre içerisinde; ilk defa Osmancık’ta TÜBİTAK 4006 Projesini 2012 yılında İmam Hatip Lisesinde başlatmış, 2012-2013 öğretim yılında Mayıs ayında 26 projeden oluşan muhteşem bir TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlemiş, bu çerçevede diğer eğitim kurumlarına da ilham kaynağı olmuş, daha sonraki yıllarda diğer okullar da TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlemişti.

Makineci, mesleki yarışmalarda da il ve bölge bazında dereceler elde etmiş, dini gün ve gecelerle ilgili olarak Beyler Çelebi Camiinde programlar tertip etmiş ve vaazlar vermişti.

Makineci ve Sezgen’in kişisel çaba ve gayretleri ve Osmancık Köylere Hizmet Götürme Birliğinin destekleri ile okula Z-Kütüphane formatında modern bir kütüphane de kurulmuştu.

Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi, Makineci döneminde, 24 derslikli modern okul binası, 144 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci pansiyonu, kapalı spor salonu ve mesleki uygulama camisi ile adeta bir eğitim külliyesine dönüşmüştü. Makineci, okul ve pansiyonun donatım ve tefrişatını da başarıyla yürütmüştü.

İdris Makineci’nin Osmancık’ta eğitim Yöneticileri arasında, Kamu İhale Kurumundan ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden ortak onaylı Kamu İhale Mevzuatı Eğitim Sertifikasına sahip tek okul müdürü olduğu da biliniyordu. Son dört yıldır Osmancık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ihtiyaç sahiplerine yönelik kömür dağıtım İhalelerini de komisyon başkanı sıfatıyla başarıyla yürütüyordu.

Müdür Başyardımcısı Medet Sezgen de 2008-2011 ve 2014-2015 yılları arasında toplam dört yıl Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmış ve Osmancık Milli Eğitim camiasında sosyal ve etkin kimliği, kişiliği ve “Ailem Benimle”, “Eğitimde Bende Varım” ve SBS gibi etkin ve sosyal sorumluluk projelerinin koordinatörlüğünü başarı ile yürütmüştü.

İHL Müdürü İdris Makineci’nin 8 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle idareci değişimleri kapsamında, Müdür Başyardımcısı Medet Sezgen’in de Müdür Başyardımcılığı normunun kaldırılması nedeniyle İHL’den ayrıldıkları öğrenildi