Osmancık İlçesi Gürleyik Mahallesi'nde aşırı yağışlarda taşkınlara neden olan Leğen Deresi’nin yatağı ıslah ediliyor.
Gürleyik Mahallesi Muhtarı Yüksel Gıcık’ın talepte bulunması üzerine Osmancık Belediye Başkanı Gelgör Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya’ya talepleri iletti.
Milletvekili Kaya’da DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüşerek iş makinesi talebinde bulundu.
Girişimlerin sonuç vermesinin ardından Osmancık'a gönderilen iş makinesi Gürleyik Mahallesi'nde aşırı yağışlarda taşkınlara ve sel baskınlarına neden olan Leğen Deresi'nin ıslahına başlandı. Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Leğen Deresi'nin dere yatakları da temizleniyor.
Çalışmaların yapıldığı bölgeye gelerek inceleme yapan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci ve Fen işleri Müdürü Mustafa Yüktaşır ile Gürleyik Mahallesi Muhtarı Yüksel Gıcık, DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşme yaparak fikir alışverişinde bulundu.
Ergenekon Caddesi'nden Kızılırmak’a bağlanan dere üzerinde bulunan trafik kazasında hasar gören köprü korkulukları da Belediye tarafından gözden geçirilerek tamir edildi.
Başkan Gelgör; “Taşkınlara neden olan Leğen Deresi'nin ıslahı için DSİ'den gelen iş makineleri bölge de çalışma başlattı. Çorum Milletvekilimiz Av. Oğuzhan Kaya’ya ilgilerinden ve duyarlılıklarından dolayı Osmancık halkı adına teşekkür ederim” dedi.