Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili, Kudüs’ün Filistin davası değil, kıble davası olduğunu söyledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi tarafından ‘Kudüs Gecesi’ programı düzenledi.

Sinevizyon gösterisi ve şiirlerin okunduğu program Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili’nin konuşmasıyla başladı.

Kudüs'ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını, bu olaya kıble davası olarak baktıklarını belirten Kazım Sekili, “Kudüs asırlarca Müslümanlar tarafından yönetilmesine rağmen, hiçbir zaman diğer dinlerin mensuplarına kapatılmamış, herkesin ibadetini özgürce yerine getirmesi sağlanmıştır. Fakat emperyalistlerin hakimiyetine geçtikten sonra oralarda her zaman zulüm, şiddet baş göstermiştir. Bugün de aynı durumu yaşamaktayız” diye konuştu.

Bu programları hıncımızı canlı tutmak için yaptıklarını ifade eden Kazım Sekili, konuşmak isteyenlere sırasıyla söz verdi.

Turan Sekili'nin Fetih Suresinden ve İsra Suresinden ayetler okumasıyla devam eden programda, AK Parti Osmancık Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel, Osmancık eski Belediye Başkanı Av. Bekir Yazıcı, Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkan Vekili Osman Yaşar Pehlivan, AK Parti Osmancık eski İlçe Başkanı Cafer Karlı ve Diyanet-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkanı Turan Sekili birer konuşma yaptılar.

Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencisi Nurten Kurşun ve Osmancık İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Efe Sekili'nin okuduğu Kudüs farkındalığını artıran şiirlerle devam eden program, yapılan dua ile son buldu.