Osmancık Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı’nda Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve Belediye Meclis üyeleri bir araya geldi.

Gemici Mahallesi'nde bulunan Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı yıllardır sürdürmüş olduğu geleneği devam ettirerek Başkan Gelgör’ü ve belediye meclis üyelerini yemekte öğrenciler ile bir araya getirdi.

Vakfın yemekhanesinde düzenlenen etkinlik öğrenciler ile birlikte samimi bir ortamda gerçekleşti. Başkan Gelgör; davetten dolayı teşekkür ederek, Belediye olarak her zaman yanlarında olduklarını, üstlerine düşen ne varsa şahsı ve ekibi adına yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Vakıfa desteklerini esirgemeyen Başkan Gelgör ve meclis üyelerinin yanı sıra hayırsever iş adamlarının katkıları ile faaliyetini sürdürdüklerini belirten Osmancık Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Medet Sezgen ve Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak vakıf adına programa katılan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Sezgen ve Koçak; “Osmancık Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı her geçen gün hayırsever iş adamlarımızın, siyasetçilerimizin, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın katkıları ile çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirecek hizmeti vermeye çalışıyoruz.Bizlerin davetini kırmayıp gelen başta Osmancık Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör olmak üzere, Başkan Yardımcımız Hüseyin Cebeci ve değerli Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

1995 yılında kurdukları vakıf hakkında da bilgi veren Koçak, “Osmancık’ta bir zat varmış ve çobanlık yaparmış. Geleni, geçeni ağırlar onları hoşnut edermiş. Sanki çınar gibi gölgesinde barındırırmış garibanı, fakiri, yoksulu ve yetimi. İsteyene aş isteyene yoldaş olurmuş, insanları hoş, yaratanı hoşnut (razı) edermiş. Sonra ulu çınar terk edilmiş, kurumaya bırakılmış. Yıl 1995. Ulu çınarda yeni bir filiz oluşmuş. Osmancıklılar su vermiş, kollamışlar çınarı. Çınar dallanmış gölge olmuş garibana fukaraya. Osmancık’ta uğrak yeri olmuş çınar gölgesi. Ramazanda iftar yemeği, okumak isteyen garip gençlere barınak, sığınak olmuş.

Osmancıklı büyütmüş çınarı, ulaştırmış. Tam seksen yedi garip, fakir ama başarılı gence mekan olmuş çınar gölgesi. Adına yakışır hal almış. Osmancık’ta Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı açıkta bırakmamış okumak isteyip de Osmancık’a gelen gençleri. Bağrına basmış, onlara aş vermiş, elbise vermiş, yurt vermiş. Osmancıklılar ne iyi etmişler bu çınarı büyütmüşler. Bu çınar kurumasın bu vakıf yok olmasın. El verelim, birlik olalım hoş edelim insanları, hoşnut edelim Koyunbaba Vakfı, Osmancıklı hayırseverlerle beraber yaşayacak, Hayırseverlerin göz nuru olacak. Osmancıklı yaşatacak Osmanlı’nın emaneti olan bu çınarı” şeklinde konuştu.