Osmancık Gürleyik Mahallesi Ergenekon Caddesi üzerinde bulunan köprü her şiddetli yağışlarda mahalle sakinlerini korkutuyor.

Osmancık´ta geçmiş dönemlerde birkaç defa ıslah çalışması yapılarak temizlenen Leğen Deresi üzerinde bulunan köprüler tehlike saçıyor.

Leğen Deresi üzerinde bulunan köprülerden en tehlikeli olanı ise Ergenekon Caddesi üzerinde bulunan dar köprü. Genişliği yaklaşık 2 metre olan köprü şiddetli yağışlarda mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geliyor.

Şiddetli yağışlarda Fındıcak bölgesinden gelen sel suları leğen deresinde birleşerek önüne kattıkları ile birlikte Kızılırmak´a dökülüyor. Fakat derenin Kızılırmak´a ulaşmadan önceki son köprüsündeki darlık sebebiyle zaman zaman sel suları köprünün üstünden aşarak çevredeki evlerin bahçelerine doluyor. Yıllar önce ilerisi düşünülmeden yapılmış olan bu dar köprü sel sularının getirdiği büyük taşlar sebebiyle tıkanıyor. Her yıl mevsim geçişlerinde görülen şiddetli yağışların bu yılda görülebileceği göz önüne alındığında söz konusu köprüde yine benzer sıkıntılar meydana gelecek.

Bölgede oturan mahalle sakinleri her yağmurda korku yaşadıklarını belirterek, bir felaket yaşanmadan söz konusu köprünün genişletilmesi gerektiğini ifade ettiler.