İçişleri Bakanlığının talimatı ile tüm Türkiye’de başlatılan Emniyet Kemeri uygulaması Osmancık’ta şehir merkezinde de başlatıldı. Bu kapsamda kemer takmayan sürücüler affedilmiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Türkiye genelinde emniyet kemeri takmayan, araç kullanırken cep telefonu ile konuşan ve kamunun huzurunu bozacak şekilde araç kullananlar affedilmiyor.

Osmancık’ta şehir merkezinde polis ekiplerinin yaptıkları denetimlerde emniyet kemeri takmayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor.

Bakanlık talimatı ile trafik polislerinin yanı sıra tüm asayiş ve sivil polis ekipleri de bu konu üzerinde yetkilendirildi.

Şehir merkezinde birçok noktada yapılan uygulamaların yanı sıra tüm polislerde görev başında olsun veya olmasın araç kullanırken cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri takmayan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan sürücülerin plakalarına cezai işlem uygulayabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Osmancık İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, "Uygulamanın amaca ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının % 80’inde emniyet kemeri takılı olanların hayatta kalmaları veya yaralanmadıkları tespit edilmiş olmasıdır. Yapılan uygulamalar vatandaşlara ceza yazmaktan ziyade can güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yapılıyor. Bu uygulamalar özellikle şehir merkezinde sıklaştırılarak emniyet kemeri takmayan, araç kullanırken cep telefonu ile konuşan, abart egzozlu araçlar, yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden sürücüler ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere müsamaha gösterilmeyecek ve gerekli cezai işlem uygulanacak" dedi.