Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Piriççi Kökez, kadınların toplumdaki yeri ve öneminden bahsederek, tüm kadınların gününü kutladı.

MHP tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde bir konuşma yapan Kökez, " Kadın itibardır, kadın iradedir, kadın istikbaldir, kadın istiklaldir" dedi.

Kökez, “Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Kadın annelik rolü ile bu dinamizme yani yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle kadına yapılan yatırım aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Tüm samimiyetimle istiyorum ki Osmancık'ta kadınlar hak ettiği sosyal, kültürel, ekonomik özgürlüklerini eline alıp ayakları yere sağlam basan anneler olsunlar. Ve donanımlı, ahlaklı, kültürlü, çalışan, üreten nesiller yetiştirsinler" ifadesini kullandı.

Kadın Kolları Başkanı Seher Piriççi Kökez, konuşmasında şunları söyledi:

"Dünya milletlerinde dünya kavimlerinde geçmişten bugüne kadının yerine baktığımızda; Yunan mitolojisinden başladığımız zaman, kadın kötülüklerin anasıdır, kadın alınır, kadın satılır, kadın hediye edilir. Eski Roma'ya giderseniz drohoma denen bir adet vardır. Bu adette erkekler kızlarını soylu erkeklere drahoma adı altında bir para karşılığı satarlar ama satın alınan kadın daha sonra hediye edilebilir. İrlanda ve İngiltere geldiğimiz zaman kadın şeytandır. İncil'e el dokunması bile istenilmez. Araplara geldiğimiz zaman eski Araplardan 6 yaşına gelen kız çocukları diri diri toprağa gömülmektedir. Nahl ve Müntehine sureleri bunlardan bahsetmektedir. Çine geldiğimiz zaman erkek çocuklara isim verilirken kız çocuklarına hakaret boyutunda 1 - 2 - 3 - 4 diye numara verilmekte; aşağılık, mahlûkat gibi lakaplar takılmaktadır. Küçük yaşta kız çocuklarının ayakları ezilmekte büyüdüğü zaman çok gezmesin evinde kalsın istenilmektedir. Şimdi dünya milletlerinden örnekler vermişken Necip Türk Milletine bir dönelim. Kadın Türkçe bir kelimedir. İlk defa Turfanda ki Orhun kitabelerinde bahsedilmektedir. Bilge Kağan annesini Umay Ana'ya benzetir.

Kadın ışıktan, nurdan yaratılmış bir varlık olarak betimlenir. Yaratılış Destanı'nda Akana, Oğuz Destanı'nda Oğuz'un anası Aykağan hep nurdan hatunlardır. Işıktan beslenirler. Türklerde kadın hiçbir zaman cinselliği ile dişiliği ile ön plana çıkmamıştır. Türklerde kadın yiğitliği ile erdemliği ile cesurluğu ile iffeti ile ön plandadır.

Türklerde kadın mülkiyet hakkına sahiptir. Tek eşlidir. Cengizhan yasalarında boşanma da öncelik Hakkı kadına verilmiştir. Genç kadın üstün tutulur. Kadına ve çocuğa tecavüz suçunun tek cezası vardır İdamdır. Kadın savaşa gider, at biner, kılıç kuşanır. Erkeğin ne önündedir ne arkasında. Her zaman onunla yan yana omuz omuzadır. Tarihe baktığımız zaman Çin ile ilk barış sözleşmesini Mete Han'ın eşi imzalamıştır. Saka Kralı Alper Tunga Kirus tarafından savaşta öldürüldüğü zaman eşi Tomris Hatun ordunun başına geçmiştir. Savaşı kazanmış ve ülkesinin hükümdarı olmuştur. Tarihe de ilk hükümdar kadın olarak geçmiştir. Yine bakarsanız Ali ŞirNevai'nin minyatürlerinde hakan ve hatun resmi resmi törenlerde her zaman yan yana resmedilmiştir. Hiçbir zaman ayrı gösterilmemiştir. Hakan ve hatun buyuruyor ki diyen fermanlar yayınlanmıştır. Hakan buyuruyor ki diye yayınlanan fermanlar halk tarafından dikkate alınmamıştır.

Görüyoruz ki Necip tarihimiz Necip milletimiz Türk kadını Orta Asya'dan beri her zaman el üstünde tutmuş. Baş tacı yapmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zaman 5 Aralık 1934'te rahimde ulu önder Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkı verdi. 1935 yılında yapılan seçimlerde Benal Arıman hanımefendi İzmir'den ilk bayan milletvekilimiz oldu ve 16 yıl milletvekilliği görevinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi'ne geldiğimiz zaman kadın siyasetin her alanında olmalı diğer arkanızda dimdik duran bir genel başkanımız var. Genel başkanımızın bu talimatından yola çıkarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclisi aday adaylığı başvurusunda bulundum. Her kademesinde görev olmaktan onur duyduğum teşkilatım, tarihte olduğu gibi Türk kadınını baş tacı yaptı. 1. sıradan adaylığımı açıkladı. Gurur duydum. Listede kadın aday yok denilmesin diye aralara serpiştirilmediğim için gurur duydum. Baskın erkek egosunun hâkim olmadığı bir teşkilatın içinde yer aldığım için gurur duydum. Kadın anadır, kadın vatandır, kadın baş tacıdır diyerek bizleri yüreklendiren MHP ailesinin bir ferdi olduğum için gurur duydum…

Kadın itibardır, kadın iradedir, kadın istikbaldir, kadın istiklaldir. Sıralamada 1. sırada olmamdan ziyade Türk kadınının birinci sıraya layık görülmesinden dolayı sizler adına da gurur duydum.

Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir. Kadının olduğu yere neşe gelir, ahenk gelir. Gelin el ele verelim, beraber düşünelim. Beraber tasarlayalım, beraber hayata geçirelim.

Projelerim içinde yer alan belediye kültür evlerini beraber dizayn edelim. Enstrümanlar çalmayı öğrenelim. Bu evlerde mesela dikiş nakış, takı toka, yemek kursları görelim. Başka hangi kursu açalım birlikte karar verelim. Üretelim ürettiğimizi paraya çevirelim. Aile bütçesine katkıda bulunalım. Yine projelerim içinde yer alan kültür turları düzenleyelim. Gezelim, görelim, öğrenelim hayatın karmaşasında kendimize birkaç gün izin verelim. Çanakkale'ye gidip ecdadı yâd edelim. Karadeniz'e gidip yaylaları görelim. Konya'ya gidip Mevlana Hazretlerini ziyaret edelim. Yaşlılarımızı kaplıcalara götürelim. Başka nerelere gidelim. Neler yapalım. Birlikte karar verelim. Birimizin bir yerde bir derdi varsa birbirimizi haberdar edelim. Birlikte saralım yaralarımızı. Merhem de olalım.

Zaman zaman toplanalım istişareler yapalım. Bilmediğimiz konularda seminerler programlayalım. Öğrenelim öğretelim… Sporda, sanatta, ilimde bilimde hayatın her alanında olalım.

Sizlerin desteği Rabbimin de izniyle Ahmet Gelgör başkanımla birlikte bu görevi alırsak; Osmancık'ta kadının yani sizlerin sesi olmaya gerektiğinde masaya yumruğumu vurup haklarımızı sonuna kadar istemeye talibim." (