Osmancık’ta kaçak hafriyat dökünülmesini önlemek amacı ile Osmancık Belediyesi ve Osmancık Emniyet Müdürlüğü işbirliği yaparak tedbir aldı.
Uzun yıllar Osmancık'ta hizmet veren Osmancık eski Devlet Hastanesi binasının atıl haldeki hali ihaleye verilerek yıkımı gerçekleşti. 
Gemici Mahallesi'nde bulunan Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait tahsisi İçişleri Bakanlığına (Emniyet Genel Müdürlüğü) ait olan Eski Osmancık Devlet Hastanesi’nin yıkılmasıyla birlikte mevcut arsaya duyarsız vatandaşlar tarafından hafriyat dökülmeye başlanarak görüntü kirliliği oluştu. 
Osmancık Emniyet Müdürlüğü’ne ait olan arsanın bu biçimde kullanılması yasak olmasına rağmen vatandaşların inşaat atıklarını boş arsaya döküp gitmelerine engel olmak için Osmancık Belediyesi ile Osmancık Emniyet Müdürlüğü tarafından müşterek çalışmalarda bulunuldu.  
Arsada bulunan hafriyatların ve benzeri atıkların kaldırılıp temizlenmesi ile birlikte tekrarlanmamasını önlemek için girişi olan kısımlara engel setler konularak hafriyat atıklarının önüne geçildi. Ayrıca “Dikkat! İlçe Emniyet Müdürlüğü Arsasıdır. Hafriyat Dökmek Yasaktır” yazılı tabela asılarak uyarıda bulunuldu. Tekrarlanması durumunda kaçak hafriyat dökümü yapan ya da yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.