Çorum’da genç bir mimar tarafından hazırlanan Çorum Havaalanı ve Havacılık Akademisi Projesine kamuoyundan büyük destek geldi.

Çorum’da yaşayan 31 yaşındaki Mimar Kadir Emiroğlu, “Havaalanları Şehirlerin ve Ülkelerin Kültürlerine açılan kapılarıdır” fikrinden yola çıkarak “Çorum Havaalanı ve Havacılık Akademisi” adı altında harika bir proje hazırladı.

Genç Mimar Kadir Emiroğlu tarafından hazırlanan “Çorum Havaalanı ve Havacılık Akademisi Projesi” kentte gerçekten büyük heyecan yarattı.

Kadir Emiroğlu, hazırladığı projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Hem memleketim olan Çorum’a katkı sağlamak hem de yetkili kurum ve kuruluşların dikkatini çekmek adına bu projeyi Çorum halkının hak ettiğini düşünerek yapıyorum.

Ben yeni mezun bir mimar olarak bitirme projemi ve tezimi, sürekli kısıtlamalar, gözardı edilmeler neticesinde geri planda bırakılan Çorum’a katkı sağlamak adına; “Havaalanları Şehirlerin ve Ülkelerin Kültürlerine açılan kapılarıdır” fikrinden yola çıkarak “Çorum Havaalanı ve Havacılık Akademisi” adı altında projemi ve konsept tasarımımı kamuoyunun dikkatine sundum.

‘ÇORUM SAYISAL OLARAK TUTUYOR’

Bu proje içinde; Çorum’da şehirlerarası haftalık uçuşların yapıldığı bir pist ve terminal binası yer alıyor.

Ayrıca birde içinde Havacılık Akademisi barındırmaktadır. Bugün Çorum’un çevre şehirlere oranla nüfusta, turizmde, ithalat ve ihracatta daha ön planda olduğu görülüyor.

Ayrıca diğer şehir ve ülkelere göç veren bir il olarak Çorum halkının bu projeye ne kadar destek verdiğini hepimiz biliyoruz.

Bu yüzden bu projeyi Çorum ve Çorumluların fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.

‘7 BİN YILLIK EŞSİZ TARİH VAR’

Hazırladığım bu proje uzun bir emek ve çalışmanın sonucu oldu. Çünkü projeyi hazırlamaya karar vermeden önce Çorum’un bütün artı ve eksi yönlerini çevre illere ya da havaalanı yatırımı yapılan diğer şehirlere göre tek tek değerlendirdik.

Örneğin yıllık turist sayısı, ithalat ve ihracat rakamları, şehirlerin deniz, tren ve karayolları gibi ulaşım ağları dahil onlarca etkeni göz önünde bulundurarak Çorum’un genel fotoğrafını ortaya çıkardık.

Elde ettiğimiz rakamlar ve sayısal değerler bize Çorum’un bölgede “havaalanı yatırımı” için aslında en uygun şehirlerin başında geldiğini gösterdi.

ÇORUM’A YETECEK BİR HAVAALANI’

Elbette Çorum’un içerisinde bulunduğu durum ve nüfusu büyük çaplı bir havaalanı yatırımı gerektirmiyor.

İşte bizde tam bu noktada Çorum’un ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde haftalık şehirlerarası uçuşların yapılabileceği bir havaalanı projesinden yola çıkarak yanına birde uçuş eğitim faaliyetlerinin yer alabileceği Havacılık Akademisini ekledik.

Hitit Üniversitesi’ndeki havacılık bölümünün bu akademi ile entegre olması halinde Çorum’da neden bir “Havacılık Fakültesi” olmasın dedik.

‘PİSTTE EĞİTİM UÇUŞLARI OLSUN’

Yine proje kapsamında sivil havacılık açısından Çorum’da eğitim uçuşları yapılabilir. Pilotluk okulu, uçak motor mühendisliği bölümü gibi yeni bölümler Hitit Üniversitesi’ne kazandırılabilir. Sadece bu proje içerisinde yer alan Havacılık Akademisi Çorum’a kazandırılsa ben inanıyorum ki havaalanı peşinden mutlaka gelecektir. Ben yeni bir mimar olarak yaşadığım şehir ve halkımız adına böyle bir çalışmada bulundum. Bundan sonra, geçmişten günümüze kadar kendi imkanları ile bir yerlere gelmeye çalışan bu şehiri ve bu halkı vekillerimizin ve siyasetçilerimizin göz ardı etmemesini arzu ediyorum. Saygılar sunuyorum.”