Osmancık Belediyesi’nin yapımını tamamlayarak hizmete açtığı Şehit Mustafa Ayna Gemici Tabiat Parkı, ilçe halkının ve konukların yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Osmancık'ın çehresini değiştiren, ilçenin cazibe merkezlerinden birisi olan Gemici Tabiat Parkı'nı başka il ve ilçelerden görmeye gelenler bile var...

Gemici Mahallesi’nde 11 dönüm ağaçlık alana inşa edilen Tabiat Parkı, ahşap konsepti ve farklı tasarımı ile bölgenin en çok ilgi gören sosyal alanları arasında yer alıyor. Bölgenin en güzel sosyal donatı alanına il dışından ve çevre ilçelerden ziyaretçiler geliyor.

Tabiat Park, farklı tasarımıyla ilçedeki değişim ve dönüşümü yansıtıyor.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçeyi güzelleştirmeye ve sosyal alanları yaygınlaştırmaya yönelik önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gemici Mahallesine 11 bin metrekarelik Tabiat Parkı kazandırdıklarını ifade eden Başkan Karataş “Osmancık tarihi ve doğasıyla eşsiz bir şehir. Osmancık Belediyesi olarak şehrimizin bu güzelliğine yakışır çalışmalar yapıyoruz. Gemici Tabiat Parkı projesinde aile piknik alanları, oturma ve dinlenme alanları, kuğu ve ördeklerin yüzeceği yapay göletler, tavşan evleri gibi hayvan barınakları, kafeterya ve restoran, spor alanları ve çocuk oyun alanı yer alıyor” dedi.

BENZERİNE ÇOK AZ RASTLANANAN BİR PROJE

Gemici Tabiat Parkının tasarım olarak bölgede ilk olacak bir proje olduğunu kaydeden Başkan Karataş, “Proje yetişkin ağaçlar arasında eşsiz bir sosyal alan olarak tasarlandı. Çeşitlendirilmiş bitki örtüsüyle doğal bir ortam oluşturuldu. Vatandaşlarımız doğayla iç içe bir alanda hoşça vakit geçirebilecekler. Şehrin merkezinde eşsiz bir proje” diye konuştu.