Osmancık’ta Gaziler Günü’nün 97. Yılı yoğun bir katılımla kutlandı.

Gerçekleşen programda; Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Askerlik Şubesi Başkanı Murat Demir, Jandarma Komutan Vekili İrfan Sarıkaya, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Dağcı, Uğur Uluçay ve Bayram Çıplak, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Sarı, İlçe Müftüsü Eyyup Aydın, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, AK Parti İlçe Başkan Vekili Halit Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Burak Gökçe, oda başkanları, daire amir ve müdürleri, gaziler, askerler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Osmancık Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen program, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Osmancık Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin çelenk konulması ile başladı. Devamında bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Yelboğa yaptı.

Yelboğa konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün; Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varoluşu mücadelesi sonucunda alınan gazilik unvanı ile onurlandırdınız gündür.

Gaziler günü, camlarını bu aziz Ulus'a adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliği ne ve ulusal değerlerine saldırılara karşı her zaman kanımıza akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmıştır. Gaziliğin devlet ve millet nezdinde ki en büyük önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı tercih edilmesi üzerine söylediği şu ifadeler de yer almaktadır: ‘Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanınız ile kazanılan büyük zaferin millet tarafından takvimini delalet eden bu unvan ve rütbe ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanı milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.

Vatanımızın kuruluşunda düşman ile amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.’

Gazi Atatürk'ün bu sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır aynı zamanda Atatürk'ün bir vasiyeti olarak da kabul edilmelidir.

Bugün de bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim.

Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.”

Osmancık Nenehatun Ortaokulu öğrencilerinden Sıla Duru “Ya Gazi Ol Ya Şehit”, Arif Yılgın “Savaşan Gazi” adlı şiirleri ile duygulu anlar yaşattılar.

Gaziler günü vesilesi ile hazırlanan programın burada son bulması ile Osmancık Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ziyaret edildi.

Ayrıca Osmancık Asya Tesisi’nde Osmancık Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi yakınlarına yemek ikram edildi.