Osmancık 'Pirinç Festivaline' hazırlanıyor. 
Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör,  27 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Geleneksel Pirinç Festivali'ne tüm Çorum halkını davet etti. Festival Komitesi Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün başkanlığında festival programına yönelik çalışmalarını tamamladı. Festival alanlarında yapılan hazırlıkların yanı sıra broşürler de bastırılarak, tüm vatandaşlar festivale davet edildi.Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, bu yıl pirinç festivalinde ilçede ilk defa düzenlenecek sportif ve kültürel etkinliklere yer vereceklerini belirterek, Osmancık'ın tarihinin en büyük festivaline hazırlandığını söyledi. 
En son 2014 yılında düzenlenen Pirinç Festivalini tekrar canlandıracaklarını kaydeden Gelgör, “Osmancık Pirinç Festivalini 5 yıllık bir aradan sonra tekrar hayata geçiriyoruz. Bu sene Osmancık'ın tarihinin en güzel festivalini gerçekleştireceğiz. Festival komitemiz düzenlenecek etkinlikler konusunda uzun süredir çalışıyor” dedi.

PAŞPEHLİVANLAR ER MEYDANINA ÇIKACAK 

Gelgör, “Başta halkımızın çok sevdiği başpehlivanlık güreş müsabakaları ve at yarışlarına çok önem vereceğiz. Bölgenin en büyük başpehlivanlık güreş organizasyonunu ilçemizde gerçekleştireceğiz. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte ulusal çapta bir at yarışı düzenleyeceğiz. Ayrıca ilçemizde ilk defa düzenlenecek etkinliklerimiz olacak. Gençlerimizin çok ilgi gösterdiği motorkros, off-road ve tuning-fest gibi etkinliklerimiz olacak. Bisiklet yarışları ve çocuk festivalimiz olacak. Ayrıca sevilen sanatçılar konser ile festivalimize renk katacak. Hedefimiz Osmancık’ın Pirinç Festivalini marka haline getirmek. Pirin. Festivalinin İlçemizi gerçek anlamda tanıtan geleneksel bir festivale dönüşmesini istiyoruz” diye konuştu. 
 

PANAYIR GELENEĞİ YENİDEN CANLANACAK

Osmancık Pirinç Festivalinden önce ilçede uzun yıllar panayır düzenlendiğini vurgulayan Gelgör, eski panayır geleneğini de festival kapsamında canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.