İlçe gazetecileri çalışanlarına yönelik eğitim semineri sertifika programıyla sona erdi.
Eğitim Seminerine Basın İlan Kurumu Çorum İl Müdürü Osman Bolluk, Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi yöneticisi Hacı Odabaş ve Çorum'a bağlı ilçelerde yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri katıldı.

Valilik Görev Alanından Basın İlan Kurumu’na geçecek İlçe Gazeteleri Temsilcilerine Yönelik Eğitim Semineri düzenlenen sertifika programıyla tamamlandı.
Basın İlan Kurumunun (BİK), şubesi bulunan ancak büyükşehir olmayan illerin ilçelerinde yayınlanan ve bugüne kadar Valilik görev alanında olan gazete temsilcilerine bundan sonraki uygulamaların nasıl olacağı anlatıldı.

Kurumun Bayramoğlu Tatil Köyünde gerçekleştirilen ve iki gün süren seminer BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın açılış konuşmasıyla başlamıştı. Seminerin ilk günü İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, bundan sonraki aşamada Kurumla yapacakları çalışmalar konusunda gazete temsilcilerine bilgi verdiler.


Seminerin ikinci gününde ise Muhasebe Müdürlüğü personeli ile Bilgi İşlem Hizmetleri Müdürü Emin Aksoy ve birim personelleri, kendileriyle ilgili konularda katılımcılara bilgi verdiler. Gazete temsilcilerinin uyum süreci ve çalışma sistemi hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve öneriler alındı. Son olarak Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez de gazetelerin Şube müdürlükleriyle olan ilişkisinin nasıl yürüyeceği ve çalışmalarda nasıl bir yol izleneceği konusunda bir sunum yaptı.


48 gazeteden toplam 52 temsilcinin katıldığı eğitim semineri Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam’ın kapanış konuşmasının ardından, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi yöneticisi Hacı Odabaş'ın sertifikasını Basın İlan Kurumu Çorum İl Müdürü Osman Bolluk takdim etti.