Osmancık´ta vatandaşların mesire alanı olarak kullandıkları Düztepe, kaderine terk edilmiş durumda. Düztepe, bakımsızlıktan çöplüğü andırıyor.

Osmancık´ta vatandaşların özellikle yaz aylarında mesire alanı olarak kullandıkları Düztepe, bilinçsiz kullanım nedeniyle adeta çöplüğü andırıyor.

Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde olan Düztepe mesire alanı piknik yapmak için gelen vatandaşların attıkları çöplerden dolayı neredeyse kullanılmaz hale geldi.

Geçmiş dönemlerde vatandaşların piknik yapabilmesi için yapılmış masalar bilinçsiz kişiler tarafından kırılmış ve kullanılamaz duruma gelmiş. Bölgede çöp kutularının olmamasından dolayı çöpler vatandaşlar tarafından gelişi güzel atılıyor.

Özellikle yaz aylarında aileleri ile piknik yapmaya gelen vatandaşlar, çevredeki çöplerin ve içki şişelerinden büyük orandan rahatsızlık duyduklarını ifade ederken, atılan çöpler hem insan sağlığına, hem de doğaya büyük oranda zarar verdiğini dile getirdiler.

Yetkililerin bu bölgede önlem alması ve gerekli temizliği yapması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, bakımsız bırakılması halinde ormanlık alanın yok olacağından endişe duyuyorlar.