3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Osmancık'ta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, özel öğrencilerin gösterisi de alkışlamaya değerdi...

Osmancık Nenehatun Özel Öğretim Uygulama Okulu özel öğrencileri, Engelliler Günü'nde sahnedeydi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda öğrencilerin hazırladıkları gösteri izleyicilerden tam not aldı.

Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okul koridorunda düzenlenen program, velilerin ve izleyicilerin beğenisiyle karşılandı.

Engelli öğrencilerin ve öğretmenlerinin büyük bir özveri ile hazırladıkları programa İlçe Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ak Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Yılmaz Yalçın yaptı.

Yalçın, “3 Aralık günü 1952 yılından itibaren Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiş ve her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam etmektedir. Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu ailesi olarak bizlerde bir farkındalık oluşumuna katkıda bulunabilmek adına tüm personelimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bir etkinlik düzenlemek bu günümüzün bir kısmını okulumuzda siz sayın misafirlerimizle beraber geçirmek istedik.

Bizler şuan engelli olmayabiliriz ama bu hiçbir zaman olmayacağımız anlamına gelmez. Engelliler her yeni günde hayatta büyük bir mücadele içindeler. Onların bu zor hayatlarında bir engel de biz olmayalım ve bugünü bir gün olarak değil her gün olarak düşünelim. Bir yılın 365 günü sokakta, yanımızda olan engelli kardeşlerimize karşı daha duyarlı olalım. Fiziksel ve zihinsel engellerin değil, kalpteki engellerin sorun olduğu bilincinin toplumda yayılmasını, engelli kardeşlerimizin bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin tam olarak kavranmasını diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli kardeşlerimizin, öğrencilerimizin aileleriyle, yakınlarıyla ve sevdikleri ile sağlıklı mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

Biz Nenehatun Özel Eğitim Uygulama Okulu ailesi olarak, 5-24 yaş arası öğrencilerimizi bu hayata daha sıkı bağlarla bağlamaya gayret ediyoruz. Önlerine çıkan ve çıkması muhtemel engelleri kaldırabilmeleri için güç vermeye, bugün ve bizden sonraki yarınlarda ayaklarını daha sağlam basabilmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz bazen iğne ile kuyu kazmak. Günlerce, aylarca tek bir kazanım için çaba harcamak. Onlardaki en ufak bir kazanım dahi bizi mutlu edebiliyor. Onlar bizim öğrencilerimiz. Bizim özel öğrencilerimiz” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Hakan Alkan ise yaptığı konuşmada, “Engellilerimizin hakları kazanımlar, toplum içerisindeki yerlerinin geliştirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanmakta. Engellilerimizi ve ailelerinin sorunları sadece onları ilgilendirmiyor. Onların hakları kazanımları, toplumda herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan hayatlarını rahat bir şekilde idame ettirmeleri devletimizin ve anayasamızın güvencesi altındadır. Fırsat verildiğinde engelli kardeşlerimizin gerek ülke içinde gerekse ülke dışında ciddi başarılar elde ettiğini görmekteyiz. Bunlar bizler için gurur vesilesidir. Bizlerde yarınların engelli adaylarıyız. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine hayatlarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmalarında ardından okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları etkinlikleri sahnelediler. İzleyiciler tarafından tam not alan gösterilerin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program katılımcılara verilen ikramların ardından sona erdi.