Osmancık'ta vatandaşların çöp konteynırları yerine yerlere attıkları atıklar doğada kendiliğinden yok olmazken, çevreye karşı vatandaşların bu kadar duyarsız olmasına anlam verilemiyor.
Osmancık Belediyesi çalışanları çevrenin temiz tutulması için günlük çöpleri toplasa da vatandaşlar yanlarında bulunan çöp kutularına çöplerini atmak yerine çevreye bırakıyor. Çöplerini yerlere atanlar hem çevre kirliliğine hem doğanın kirletilmesine neden oluyorlar.
Çevreye atılan boş su şişeleri, yiyecek atıkları, çöp yerine çöpün yanına konulan ya da parklara atılan yiyecek atıkları yaşadığımız çevreyi önemsemediğimizi gösteriyor. Bizden sonra gelecek nesillere bırakılacak olan doğa vatandaşların duyarsızlığı nedeni ile gün geçtikçe kirletiliyor.
Osmancık'ta bulunan bazı vatandaşlar, çevrenin bu kadar kirletilmesini doğru bulmadıklarını, çöplerin çöp kutusuna atılması gerektiğini dile getirdiler.
Vatandaşlar, "Çevremizi ve doğamızı kirletmemeliyiz. Artık bu kişilere dur denilmelidir. Çöpünü yere atanlara ceza yazılmalı. Çevremiz doğamız o kadar çok önemli buralar bizim yaşadığımız alanlar. Evlerimizde nasıl çöp kutusuna atıkları atıyorsak doğa da bizim evimiz buralara da önem vermeliyiz. Atılan bu çöpler doğada kendiliğinden yok olmuyor. Lütfen çöplerimizi çöp kutularına atalım" dediler.