Edinilen bilgiye göre, madeni işleten şirket yetkililerinin ocak açıldığında 600 işçi çalıştırma sözü verdiği ancak bu zamana kadar 250 işçi ile kömür çıkarmayaçalıştırdıkları, buna rağmen işçi çıkarmak için sudan bahaneler üretildiğini öğrenildi.

İşe başlamak için sağlık raporu aldıklarını belirten işçiler, bu günlerde tekrar sağlık kontrolünden geçmek üzere Ankara’ya gönderildiklerini kaydettiler.İşçiler, sağlık kontrolünde çıkan ve çalışmalarına engel olmayan hastalıklar bahane edilerek, işten çıkarıldıklarını açıkladılar.

İşten çıkarılan işçiler kendilerine ve ailelerine yapılanın doğru olmadığını belirterek şunları söylediler; “İşe başlarken bizlere iş garantisi verildi, bu nedenlede bizler bankalardan kredi çekerek, kimimiz ev kimimiz araba aldık, şimdi bunu nasıl ödeyeceğiz. Bu zamana kadar buraya emek vermiş bizleri şu kış günlerinde bir çırpıda işten atıyorlar. Şu kış günü başka işte bulmamız çok zor. Biz ailelerimize nasıl bakacağız, nasıl geçimimizi sağlayacağız. Milletvekillerimizin ve siyasilerimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz”

İşçilerin bu mağduriyetleri yaşamasının perde arkasında ODAŞ - YS Madencilik şirketinin ocağı kapatmak olduğunu belirtiliyor.