AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, taşeron işçilere kadro müjdesi vererek, Çorum’da 5588 taşeron işçinin kadroya geçeceğini bildirdi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, binlerce taşeron işçinin heyecanla beklediği kadro müjdesini vererek, “Türkiye’yi büyütmeye, büyüyen Türkiye'nin imkanlarını adaletle dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karadağ şöyle dedi:

“Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bu süreci başından sonuna kadar büyük bir özveriyle takip eden Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Türkiye’de yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren taşeron işçileri ile ilgili açıklama yaptı.

Çorum’da ise bu rakam 5588 kişidir. AK Parti Hükümetleri olarak, daha en başından itibaren, tüm çalışanlarımızın hem ücretlerini hem de çalışma şartlarını iyileştirmenin mücadelesi içinde olduk.

Taşeron işçi olarak adlandırılan, alt işveren işçileri meselesi, 80’li yıllardan beri Türkiye’nin gündeminde. Bu işçilerimizin şartlarını, süreç içerisinde iyileştiren de yine biz olduk.

2015 yılında yürürlüğe giren yasa ile, taşeron işçilerin kıdem tazminatının idare tarafından ödenmesini biz getirdik. Yıllık izin kullanmalarını, ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesini, toplu iş sözleşmelerinden faydalanmalarını biz temin ettik. Bu adımlarımızı daha da öteye taşıyarak yapılacak yasal düzenleme ile Merkezi yönetimde, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Yani, kamuda, taşeron olarak çalışan yaklaşık 450 bin işçi kardeşimiz sürekli kadroya geçiyor.

Kamuoyundaki beklentinin çok üzerinde, bu kardeşlerimizi özel sözleşmeli değil, geçici değil, bir yıllık, üç yıllık, beş yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz.

Bu geçiş esnasında yaş sınırı olmayacak, eğitim şartı aranmayacak, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacaklar. Bu dönemde doğum-hastalık izninde olanlar, ya da askerde olanlar da bu kapsamın içinde olacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci açıkladığı müjde Belediye ve İl özel idarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için oldu. Bu kardeşlerimiz, il özel idarelerinin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. Bu düzenlemeden de yaklaşık 400 bin kardeşimiz faydalanacak. Belediye ve özel idarelerde çalışan işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üçüncü müjdenin de mevsimlik çalışan geçici işçilerle ilgilidir.

Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. Son olarak 4/c kapsamında çalışan kardeşlerimizi, 4/b kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/c kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. AK Parti hükümetleri olarak 2002’den bu yana, ne yaptıysak, en çok da çalışanlarımız için yaptık, engelli kardeşlerimiz için, hanım kardeşlerimiz için, gençlerimiz, emeklilerimiz, yaşlılarımız için yaptık. Kimsesizlerin kimsesi olmak için durmadan, duraklamadan mücadele verdik. Türkiye büyüdükçe şartları iyileştirdik. Allah'ın izniyle durmayacağız. Türkiye’yi büyütmeye, büyüyen Türkiye'nin imkanlarını adaletle dağıtmaya devam edeceğiz”

Bu arada Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve Öz-Sağlık İl Temsilcisi Hüsnü Aykan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron düzenlemesi nedeniyle İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Köroğlu ve Aykan yapılan açıklamayı, ‘Taşeron işçiler için tarihi gün’ sözleriyle yorumlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür ettiler.