Osmancık İlçesinde çocuk istismarına tepki göstermek için bir araya gelen vatandaşlar, "Çocuk istismarına DUR DE!", "Çocuk istismarına HAYIR demek için YÜRÜYORUZ" yazılı pankartlarla çarşı boyunca sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ülkemizde son günlerde sık sık gündeme gelmeye başlayan çocuk istismarına karşı Osmancık'ta sivil toplum kuruluşları tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Türkiye'nin gündemini meşgul eden çocuk kaçırma ve tecavüz olaylarının ardından, bu acıyı yaşayan ailelere destek olmak, acılarını paylaşmak ve böyle acıların bir daha yaşanmamasına dikkat çekmek için Osmancıklı genç iki anne Nazlı Yılmaz ve İpek Çelik'in önderliğinde "Çocuk istismarına DUR DE!", "Çocuk istismarına HAYIR demek için YÜRÜYORUZ" sloganı adı altında bir araya gelen kadın, erkek, çocuk bir grup vatandaş, 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi meydanından başlayıp Org. Ahmet Çörekçi Caddesi, Atatürk Caddesi, Sadri Turan Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinden tekrar 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi meydanına kadar yürüdüler.

Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Eğitim - Bir - Sen ve Memur-Sen Temsilcisi Osmancık İlçe Başkanı Kazım Sekili, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş ve Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak da katılarak destek verdi.

Sessiz yürüyüşe katılanlar ellerinde "Minik bedenimin sesi ol", "Çocuk susar sen susma, istismara sessiz kalma", "Çocuk istismarına hayır", "Minicik bedenime, minicik yüreğime dokunma", "Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmalıyız" yazılı pankartlar taşıdı.