Osmancık'ta sürücülere ceza değil, pilav ve ayran ikram edilerek, pirinç hediye edildi. 
Pırlanta Pirinç Festivali ve Trafikte Yaya Önceliği bilincinin oluşturulması amacı ile Osmancık'ta yaya geçitlerinde sürücülere hem yayalara yol vermeleri konusunda uyarı yapıldı, hem de pilav ikramında bulunuldu. 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyasıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi. Osmancık'ta da hem yaya güvenliği nöbeti tutuldu, hem de vatandaşlara pirinç pilavı ikram edildi. 
Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör'ün eşi Şaduman Güngör, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutanı Teğmen Nuri Uyar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel ve görevli memurların katılımı ile yaya geçitlerinde sürücülere yaya önceliği hakkında bilgiler verilerek, dağıtılan broşürlerle vatandaşlar ikaz edildi. 
Yayaya yol vermeyen araç sürücülerine ise 488 TL ceza kesileceğinin altı çizildi. 


TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYULMALIDIR
Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, konuya ilişkin kısa bir açıklama yaparak, "Osmancık Pırlanta Pirinç Festivalimiz kapsamında İstanbul-Samsun arası yolculuk yapan tüm vatandaşlarımıza pilav dağıtımı yapıyoruz. Yolcularımıza pilav ikram ederken trafik kurallarına da uymalarını tavsiye ediyoruz" dedi.


OSMANCIK CEZALARI İLE DEĞİL PİRİNCİ İLE ÜNLÜ
Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında vatandaşlara pilav ikram ettiklerini söyledi. Başkan Gelgör, "Osmancık cezaları ile değil, pirinci ve pilavı ile ünlü bir ilçedir. Ceza değil pilav ikram ediyoruz. Yolucularımıza kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyoruz. Pirincimizin ilk hasadını yaptık. 100 kilo pirinçten 2 kazan olarak pişirilen pilav yaklaşık 2 bin 500 kişiye dağıtıldı" diye konuştu. Trafikteki bazı vatandaşlar araçlarının içerisinde bazıları da Osmancık'a konuk olarak pilav ikramlarını kabul ettiler.