Osmancık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı 96. yılında Atatürk Anıtına çelenk sunma programı ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda çelenk sunma programı ile Atatürk Anıtında kutlandı. Kutlama programı Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Murat Demir yaptı.

Demir yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün asil Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun edebi Başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milleti ile bütünleşerek, 96 yıl önce gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününü gururla kutluyoruz.

“Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek manda ve himayeyi reddeden, yalnızca Türk ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da çok güç şartlarda Samsun’a çıkmasıyla Milli Mücadele başlatılmıştır.

O’nun önderliğinde; kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğu ile hurda demirlerden silah ve mermi yapılarak atla, kağnı ile ” Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlatılan mücadelede, dünyada eşi görülmemiş bir kurtuluş savaşı kazanılmıştır.

26 Ağustos 1922’de, Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde başlayan büyük taarruz, 28-29 Ağustos günlerinde başarı ile gelişmiş, düşman teslime zorlanmış ve 30 Ağustos 1922 günü yapılan Başkomutan Meydan Muharebesi ile Türk ordusu kesin zafere ulaşmıştı.

Atatürk, ordularımızın İzmir’e ulaşması ile verilen hedefine geçirilmiş olması karşısında, sevinç ve mutluluğu şöyle dile getirmişti; “Her safhası düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş, zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini, yiğitliklerini tarihte bir daha tespit eden büyük bir eserdir. Bu eser, Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Bu eseri ortaya çıkaran bir ulusun çocuğu, bu ordusunun Başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur.”

Bugün hep birlikte, Atatürk’ün çizdiği yolda, Milletçe, Milli birlik ve beraberlikten doğan, kuvvetli bir devlet olmanın kıvancını paylaşıyoruz. ,

Ulu Önder Atatürk, O’nun silah arkadaşları ve vatanın dört bucağından cephelere koşmuş bu memleketin soylu evlatları, kahraman Mehmetçikler;

Siz bize istiklal bıraktınız.

Biz de; gelecek nesillere daha mutlu yarınlar bırakmak, istiklalimizi ilelebet muhafaza etmek için, bağrından çıktığımız yüce Türk milletinden aldığımız güçle göğsümüzü siper etmekten çekinmeyeceğiz.

İstiklal harbinin tüm gazilerini ve kahraman şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz.”

Konuşmanın ardından Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan’ın makamında tebrikleri kabulü ile sona eren programa Kaymakam Alkan’ın yanı sıra Askerlik Şubesi Başkanı Murat Demir, Belediye Başkanı Hamza Karataş, siyasi parti temsilcileri, kurum amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı.