19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler ile kutlanılan haftada Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, muhtarları unutmadı. Muhtarlar için Osmancık Asya Tesisinde kalabalık bir katılım ile akşam yemeği programı gerçekleşti.

Başkan Karataş’ın muhtarlar için düzenlediği yemeğe; AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Jandarma Komutan Vekili Tevfik Kara, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş ve yönetimi, il genel meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, daire amir ve müdürleri, Osmancık ve çevre illerden köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen yemeğin ardından programın açılış konuşmasını Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş yaptı. Delibaş, katılımlarından dolayı bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan konuklara ve bu organizasyonu düzenleyen Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Delibaş; “Yaklaşık iki aydır ilimiz Çorum ve Ankara koşturarak Çorum'u Ankara Türkiye Muhtarlar Konfederasyon’da temsil etme hakkını elde ettik. Tahmini 30 yıldır özellikle Çorum’un uğraş vererek çalıştığımız Muhtarlar Konfederasyonunun yönetimine girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şuan da Osmancık ve Çorum’un Ankara’ya gidecek gücümüz ve sesimiz oldu. Bu vesile ile bu yemeği düzenleyen bize en büyük katlıyı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Hamza Karataş’a ve ekibine çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkan Karataş yaptı. Karataş katılımlarından dolayı Çorum, Osmancık ve çevre ilçelerden gelen herkese hoş geldiniz diyerek teşekkürlerini sundu. Karataş; “Biliyorsunuz 19 Ekim Türkiye Muhtarlar Günü. Cuma günü hep birlikte gerçekleştirdiğimiz programın yanı sıra tüm muhtarlarımızı bir arada aynı mekanda bir sofrada buluşturmak istedik. Sizleri bir arada bizlerle buluşturan Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş’ı da kutluyor, şükranlarımı arz ediyorum. Burada sizlerle bizleri buluşturdu çok güzel ve samimi bir ortam oluşturdu. İnşallah böyle mutlu günlerin artarak devam etmesini diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Devamında Halil İbrahim Kaya ve Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan yaptıkları konuşmalarında, ilçelere ve köylere yapılan ve yapılacak çalışmalardan özetle bahsedilerek tüm muhtarların gününü kutlayarak bundan sonraki süreçte mahalle ve köylerinde başarılı çalışmalara imza atmalarını dilediler.

Son olarak AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında hep birlikte bir arada olmanın mutluluğundan bahsederek katılan herkese AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’dan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ’dan selamlar getirerek sözlerine devam etti. AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya; “Öncelikle hepinizi şahsım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına sevgi ve hürmetle selamlıyor hoş geldiniz diliyorum. Muhtar demek köyle devlet ve milleti, hükümetle milleti buluşturan basamaktır. Şehirle köyle, fakirle fukaranın sofrasındaki kömür, yol ve asfalt, köprü, camide imama yardımcı olan kişi, kısacası köyün ve şehrin toplumsal temsilcisi demektir. Muhtarlar, hükümetimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın sivil toplum örgütleri içerisinde en kıymet verdiği kişiler ve kurumlardır. Onun için sizler ve şahsim adıma teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza sosyal güvenlik ve maaşlar açısından toplumdaki itibar kazandırmasında büyük rol almıştır. İnşallah devamı da gelecektir. Sizlerin taleplerinin bizlerin başımızın üstünde yeri vardır. Dün ilçe başkanıyken nasıl çalıştıysak bugün de milletvekiliyken aynı azim ve kararlıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm muhtarlarımızın gününü kutlar yolunuz acık olsun dilerim” dedi.

Konuşmaların bitmesi ile Muhtarlar Derneği tarafından katılımcılara ve emeği geçenlere plaket takdim edilerek program son buldu.