Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Manisa'da Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ve dernek üyelerini ziyaret etti.

Ziyarete Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yayla Haber, Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş da katıldı.

14 Ekim'de gerçekleşecek olan TGF Genel Kurulu öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ABD'de verdiği basının sorunları ve çözüm noktaları dosyasının gereğinin yapılması yönündeki çalışmaların başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığına havale edildiğini belirtti.

14 Ekim'de gerçekleşecek olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Kurulu öncesi Genel Başkan Adaylığını açıklayan TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim beraberinde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Vekili Hacı Odabaş ve Tokat Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı, Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özdilek'le Manisa Demokrat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Akşam yemeği eşliğinde soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda yerel basının sorunla ele alındı.

Başkan Dim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD'de sunduğu ve basındaki sorunların yer aldığı dosyanın gereğinin yapılması talimatıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına havale edildiğini belirtti.

TGF İÇİN MANİSA ÇOK ÖNEMLİ

Son 5 ay içerisinde Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'ni Manisa'da 4. kez ziyarette bulunmaktan büyük memnuniyet bulunduğunu kaydeden TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, çatı örgütlenme açısından ilk oluşumun 1997 yılında Türkiye Gazeteciler Fedetasyonu'nda başladığını belirterek, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun kuruluşundan bugüne kadar emek veren çok önemli kişiler var. Başta fikir babası olarak Allah rahmet eylesin Nezih Demirkent'ti. Aydın'da, İzmir'de, Manisa'da da kuruluşundan bu yana çok önemli toplantılar yapıldı. Yani bu topraklarda Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun kuruluşunda çok önemli bir rol oynadı. Bu nedenle bizim için Manisa çok önemli ve Manisa Cemiyet Başkanımız Hakan Özen çok önemli başarılara imza atarak bizi layıkıyla temsil ediyor. Bildiğimiz üzere Manisa Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'nin Ekim ayı içerisinde Azerbaycan projesi vardı ve projenin olduğu tarihe denk getirmemek için çok uğraştık. Neyse ki Manisa Cemiyet Başkanımız Hakan Özen'le ön görüşmelerimiz neticesinde projenin tarihini 3-5 gün kaydırarak Manisa'nın da Genel Kurula katılması sağlandı. Bellimi olur belki Azerbaycan'daki projeye Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olarak katılmamız nasip olur. Hep birlikte yine orada bir araya geliriz” diye konuştu.

GENEL KURUL DEĞİŞİM VE ÇAĞ ATLAMA DÖNEMİ OLACAK

TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim ve beraberindeki Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarını Manisa'da konuk etmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, “Geçen hafta TGF mevcut Genel Başkanı Sayın Yılmaz Karaca'yı bu haftada TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim'i Manisa'da görmekten mutluluk duyuyoruz. 14 Ekim'de gerçekleşecek olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel Kurulunda kazananın Türk basını olacağına inanıyorum. Gerçekleşecek olan kongreyle birlikte TGF'de bir değişim, dönüşüm ve çağ atlama döneminin başlayacağına olan inancımla adaylığını açıklayan Sayın Dim'e ve Sayın Karaca'ya başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.