Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın talebi üzerine Osmancık – Çorum Yolunun bir an önce tamamlanması için Karayolları Genel Müdürlüğüne talimat verdi.

Milletvekili Kaya, Bakan Turhan’ın Çorum ziyareti sırasında Osmancık – Çorum arasındaki duble yol çalışmaları hakkında bilgi vererek, vatandaşların acilen tamamlanması yönündeki beklentisini iletti.

Osmancık – Çorum yolunun durumu ile ilgili Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile görüşen Bakan Turhan, bu proje ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması yönünde talimat verdi.

Bakan Turhan yaptığı açıklamada “Osmancık yolu aynı zamanda Çorum’un İstanbul yolu da oluyor. Burada arazi şartlarından dolayı, yaşanan bazı teknik nedenlerden dolayı çalışmalar başlamıştı. Ben Karayolları Genel Müdürüne talimat verdim. Artık bura ile ilgili bütçe sorunu yaşamayacaksın ve bu güzergahı bir an önce bitirip Çorum’un hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Osmancık – Çorum yolunun yapılması aynı zamanda Kargı, Dodurga, Laçin ve Oğuzlar ilçeleri için de büyük önem arz ediyor.