Osmancık´ta Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Atlı Spor Kulübü işbirliğinde Rahvan At Yarışları düzenlendi. 12 kategoride yapılan yarışlara çok sayıda vatandaş katıldı.

2 Eylül Pazar günü Osmancık At Yarışları Alanı´nda, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Mustafa Ayna, Erol Cebeci, Ömer Faruk İlhan, Müslüm Bayaner, Ahmet Kütük, Ali Arslan, Osman Güderer ve Mahmut Gelgör´ün tertip komitesi olarak yer aldığı At Yarışları Şenliği´ne katılım yüksek oldu.

Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda at ve jokeyi, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, dörtlü, üçlü tay, ithal A, ithal B, Rahvan Deste, Arap ve İngiliz Atı olmak üzere 12 kategoride dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışlara başlamadan önce tüm atlar dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile saygı geçişi yaptı. Alkışlarla tamamlanan saygı geçişi izleyicilerden de tam not aldı.

Yoğun katılım ve dostluk içerisinde sona eren yarışlarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından kupa ve ödülleri verildi.

Kıyasıya çekişme içinde geçen yarışlara Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu yetkilileri, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Boyacı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kıyasıya geçen yarışlar Osmancık halkı tarafından büyük ilgi gördü. Geleneksel hale gelen yarışlarda at sahipleri ve jokeyler zaman zaman dostluk gösterisi yaptı.

Programın sonunda konuşma yapan Muzaffer Ayna, at yarışlarının Osmancık ile bütünleştiğini dile getirerek maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm herkese teşekkür etti. Ayna, önümüzdeki yıllarda yeterli desteğin sağlanması halinde Türkiye Şampiyonası´nı Osmancık´ta yaptıracaklarının sözünü verdi.