Çorum’a Savunma Sanayi yatırımı ve askeri birlik konusunda girişimde bulunulacak.

Çorumluların kendi gayreti ve müteşebbis ruhuyla ortaya koyduğu ortaklıklarla sanayisini geliştiren bir il olan Çorum, 80li yıllarda makine sanayi ile tanışırken, bugün dünyanın dört bir yanına fabrikalar kurar hale geldi.

Tuğla-kiremit ve un sektöründe de Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olan Çorum’un devletten yeteri kadar yatırım almadığı yönünde son günlerde yükselen eleştirilere kentin yöneticileri duyarsız kalmadı.

Bir süredir tartışılan savunma sanayi ve otomotiv sektörü konusunda girişimlere önümüzdeki günlerde yeni bir boyut kazandırılacak.

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya’nın verdiği bilgiye göre, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı’dan oluşan bir heyet, önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşecek. Görüşmede savunma sanayi yatırımları ve Çorum’a askeri birlik kurulması konusunda talepler iletilecek.