Türk Kızılayı Çorum Şubesi, Arakan’lı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattı.

Yüzyıllardır baskı ve zulüm altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılarla da yerlerinden edilen, evleri yakılarak zulümlerin türlüsüne maruz kalan Arakan’lı Müslümanların imdadına her zaman olduğu gibi yine Türkiye insanı ve Türk Kızılayı sahip çıktı.

Her gün züllümün her çeşidini iğrenerek izlediğimiz Arakan’lı Müslümanların perişan durumuna duyarsız kalmak ne insanlığa ne de inancımıza sığmamaktadır.

Kızılay Derneği yine profesyonel bir organizasyon yaparak Arakan’lı Müslümanların yaralarına ilaç başta olmak için yeme, içme, barınma ve giyinme gibi acil ihtiyaçları için yurt çapında kampanya düzenledi.

Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat düzenlenen kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Mazlum kardeşlerimiz için oluşacak nakdi yardımlarla bölgeye yakın yerlerden temin edilecek malzemeler kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

Her zaman olduğu gibi yine Çorumlu hayırseverlerimizin bizi yalnız bırakmayacağını onların sefaletine bir nebze de olsa çare olacaklarına inancımız tamdır.

Kim ben yardım edeceğim derse Kızılay olarak emrindeyiz.

Bir çok okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri, öğrenci ve velilerinin dahil edildiği kampanyalar düzenleyerek duyarlılık göstermişlerdir.

Bir yardım kuruluşunun temsilcisi olarak biz de öğrencilerimizin, geleceğin büyüklerinin böyle durumlarda duyarlı olmasını ve bu bilince sahip olmasını önemsiyoruz.

Yapılan yardımın büyüklüğü değil yapılıyor olması önemlidir. Her öğrencimizin bir 1TL’si bizim için çok önemli ve kutsaldır. Her birimiz yapacağımız bir ekmek bedeli yardımı ile yiyecek dağları oluşturabiliriz.

Yardım severlerimiz 0533 384 76 88 telefon numarasından ulaşarak makbuz karşılığı yada aşağıda belirtilen Kızılay Derneği Çorum Şubesi hesabına açıklaması Arakan için yardımdır notu yazılarak bağışta bulunabilirler.

Banka Adı : ZİRAAT BANKASI

Şube : 78-ÇORUM ŞUBESİ

Hesap : 1868 5416

IBAN : TR94 0001 0000 7800 0018 6854 16

Bağışçılarımızdan en az 30 TL bağış yapan acil bir yardım paketi ,105 TL yardım yapan normal gıda paketi için katkı yapmış sayılmaktadır.

Haydi Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız rekor yardımlar gibi Arakan için de yardım ederim.”