Ankara Çorumlular Federasyonu tarafından Genişletilmiş Toplantı ve Hemşehri Bayramlaşma Buluşması düzenlendi.

Çorum Konağı’nda ÇDF Başkanı Hayri Çağır’ın evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Murat Alparslan, Federasyon yöneticileri, Çorum derneklerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Çorumlu katıldı.

Ankara’da tüm Çorumluların güçbirliği yaparak Çorum adına daha kapsamlı çalışmalar yapılmasının önemine değinerek etkinliğe katılan hemşerilerine teşekkür eden Hayri Çağır, “Federasyonumuz sayesinde gücümüzü bir araya getirmenin, aynı zamanda organize olmanın hem keyfini sürüyoruz hem de hazzını yaşıyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Alparslan da başta tüm Çorumluların bayramını kutlayarak birlik beraberliğin önemine değindi. Ankara’daki Çorumlu hemşehrileri ile hem bayramlaştıklarını hem de hasbihal etme imkanı bulduklarını söyleyen TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Uslu da, Ankara Çorumlular Federasyonu’na düzenlediği etkinlik için teşekkür etti.

“Çorumumuz için ilk günkü coşku ve heyecanla hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuşan Salim Uslu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde sevgi, hoşgörü ve barış içinde bir, iri ve diri olunması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında Arakan ve Suriye başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların yaşadığı acılara değinerek bunlara Türkiye olarak sessiz kalmadıklarını belirten Uslu “Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarda Ankara Çorum Evinde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Sevinç ve mutluluk günü olan bayramı ne yazık ki bu bayram buruk bir acıyla birlikte yaşadık” dedi.