Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde "Bahar Şenliği ve Kermes" etkinliği düzenlendi.

Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla Bahar Şenliği ve okul yararına kermes düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Osmancık Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İl Genel Meclis Üyesi Selim Dölcü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Dağcı ve Ertan Çoban, Okul Aile Birliği Başkanı Muammer Yaşar, Okul Müdürü Rahmi Namalır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü Rahmi Namalır, bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağını belirtti.

Namalır, “Biz öğretmenler, gelişmenize etki eden faktörlerin, en etkilisiyiz. Bunun bilincinde olarak, birlikte çalıştığımız süre içinde, siz öğrencilerimize; en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştık. Sizinle yorulup, yine sizin tatlı bakışlarınızla dinlendik. Tüm, öğretmenlerime, öğrencilerimize ve Okul Aile Birliğine teşekkür ederim" dedi.

Gençlere de seslenen Namalır, “Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız 2- mutluluğunuz, 3-ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum” dedi.

Namalır, "Bu tür şenlikler, sahip olduğumuz milli ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasının yanı sıra, birlik ve beraberliğimizin de daha da güçlenmesine vesile olmaktadır. Vatan sevgisi, bayrak sevgisi, büyüklere saygı, küçüklere sevgi ve benzeri değerler bizi birbirimize bağlayacak, bizi bir yapacak, birlik yapacak değerlerdir. Bu değerlere sahip olabilirsek, bu değerleri ilke haline getirebilirsek, hep beraber kazançlı çıkmış olacağız” diye konuştu.

Okul Müdürü Rahmi Namalır’ın konuşmasının ardından program anasınıfı öğrencilerinin Aşuk ile Maşuk, Ispanaklı Yumurta ve Bölge Bölge Türkiyem’in ardından birinci sınıfların Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar, Damat Halayı ve Onuncu Yıl marşı eşliğinde yapılan Ay Yıldız gösterileri ile devam etti. İkinci, üçüncü ve dördüncü sınıfların bando gösterileri ve Kafkas Halk Oyunları gösterileri yapıldı. Öğrenciler arası yarışmaların yapıldığı bahar şenliğinde öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Okul Aile Birliği tarafından ikram edilen pirinç pilavı ve ayranın ardından öğrenciler, veliler ve katılımcılar tarafından açılan kermeste stantlar gezildi.

Okul Müdürü Rahmi Namalır, kermese katkı sağlayan Okul Aile Birliği Başkanı Muammer Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile gönüllü hanımlara teşekkür etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar, şenliğin bundan sonraki yıllarda geleneksel olarak daha detaylı bir şekilde devam ettirileceğini söyledi.