Türkiye genelinde başlatılan ‘Geleceğe Nefes' kampanyasında, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Çorum’un Osmancık ilçesinde Osmancık Karaavcılar Derneği de kampanyaya kayıtsız kalmadı.
Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak “11 milyon fidan dikimi” etkinliği saat 11.11’de Osmancık’ta başladı.
Türkiye genelinde başlatılan "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes" programı kapsamında Osmancık ilçesi Kızıltepe köyü mevkisinde Osmancık Karavcılar Derneği Başkanı Aydın Güler öncülüğünden oluşan Doğaya gönül vermiş bir grup dernek üyesi Mahlep, Kızılcık, Alıç ve Kandil Çiçeği bitkisinden oluşan fidanları doğayla buluşturdular.
Osmancık Karavcılar Derneği Başkanı Aydın Güler:’’İşte burada olduğunu gibi ağaçlandırma, yeşillendirme tabiata sahip çıkma konusunda biz avcılar olarak çevremize sahip çıkıyoruz. Özellikle diktiğimiz ağaçlar yaban hayvanların yararlanacağı türden yemiş veren ağaçlardır.
Kandil çiçeği ağacı ise genelde arıların faydalandığı bal yapmaya yardımcı olan bir tür.Bu kampanyaya destek vererek buraya gelerek ağaç diken başta Kızıltepe Muhtarımız satılmış bardak ile tüm üyelerimize ve bize yakın ilgi alaka gösteren basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum’’şeklinde ifadelerde bulundu.