Osmancık'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlama programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen ilk tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, öğrencilerle birlikte Atatürk anıtına çelenk sundu.

Kutlamalar saat 10.00’da İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Ada Spor Tesisi’nde, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen törenle devam etti.

Törene Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Murat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Tevfik Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan ile Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında günün önem ve anlamına dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel yaptı.

Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, günün anlam ve önemine dair şiirler okundu, ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, damat halayı, halk oyunları gösterisi, Kafkas halk oyunları ve savunma korunma oyunu gösterileri düzenlendi.

Kültürel faaliyetlerde başarı elde eden öğrencilere hediyeleri Kaymakam Hakan Alkan ve protokol mensupları tarafından verildi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği bayram kutlamalarında okulların hazırladıkları değişik yörelere ait folklor gösterileri ilgi ile izlendi ve oldukça beğenildi. Bayrak ve flamaların tören geçişinin ardından bayram kutlamaları sona erdi.