Osmancık Bora Sigorta Aracılık Hizmetleri Lim. Şti. Sahibi Mustafa Kemal Erdem, trafik sigortası mevzuatına dair herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Osmancık Bora Sigorta Aracılık Hizmetleri Lim. Şti. Sahibi Mustafa Kemal Erdem, "Mevzuatta ve SBM sistemlerinde henüz bir değişiklik yapılmamış olup mevcut uygulamanın devam ettiğini; alıcının 15 gün süre ile satıcıya ait poliçe kapsamında olduğunu belirtmek isteriz" dedi.

İkinci el araç alacak olanlara uyarıda bulunan Erdem, "İkinci el araç alımı yapan müşterilerinizin 15 günlük süre içerisinde sigorta yaptırmamaları halinde olası bir kaza durumunda ciddi tazminatlarla karşı karşıya gelebileceklerini hatırlatmak istiyor, ikinci el araç alımı yapıldığında biran önce sigorta acentelerine müracaat ederek araçlarının trafik sigortasını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz" uyarısında bulundu.

Osmancık Bora Sigorta Aracılık Hizmetleri Lim. Şti. Sahibi Mustafa Kemal Erdem'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"31.08.2019 itibariyle basında ‘Trafik sigortasında yeni dönem başladı’ başlığı ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında (Trafik Sigortası) tarife uygulama esaslarının değiştiği bilgisi verilmiştir.

Haberde ikinci el araç satın alanların daha önce 15 gün satıcının sigortasını kullanabildiği, fakat bu değişiklikle yeni alıcının aracı aldığı gün sigortasını yaptırması gerektiği bildirilmiştir.

Bu bilgiye dair mevzuatta ve SBM sistemlerinde henüz bir değişiklik yapılmamış olup mevcut uygulamanın devam ettiğini; alıcının 15 gün süre ile satıcıya ait poliçe kapsamında olduğunu belirtmek isteriz.

Bu nedenle ikinci el araç alımı yapan müşterilerinizin 15 günlük süre içerisinde sigorta yaptırmamaları halinde olası bir kaza durumunda ciddi tazminatlarla karşı karşıya gelebileceklerini hatırlatmak istiyor, ikinci el araç alımı yapıldığında biran önce sigorta acentelerine müracaat ederek araçlarının trafik sigortasını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz."