Osmancık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Hükümet Konağı’nda program düzenlendi.
Programa Belediye Başkan Vekili Fatih Ergün, Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Hüsamettin Yıldız, Jandarma Komutanı Teğmen Nuri Uyar, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, Muhtarlık İşleri Müdür Vekili Nadir Öksüz, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İl Genel Meclis Üyesi Selim Dölcü ile Mehmet Yücel, Belediye Meclis Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.


Yazı Mahallesi Muhtarı Murat Haykır ve Konaca Köyü Muhtarı Mustafa Çalışkan’ın çelenk sunmasıyla başlayan programda, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Gürleyik Mahallesi Muhtarı Yüksel Kıçık konuşma yaptı.Muhtarların, köylerde ve mahallelerde halk tarafından seçildiğini belirten Kıçık, “Muhtarların seçiminde partiler aday gösteremez. Muhtarların görev süresi beş senedir. Muhtar aynı zamanda köy tüzel kişiliğini temsil eder.


Muhtar köyle alakalı kararları 4 üye ile beraber alır. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb. ortak mallarını yaptırır.
Muhtar köyde yapılması gereken işleri imece usulü ile gerçekleştirir. Bu arada muhtar, genel idarenin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükümet buyruklarını halka duyurur, köy içinde dirlik ve düzeni sağlar. Genel idareyle alakalı işlerin köyde uygulanmasına yardımcı olur. Mahalle Muhtarları ise Belediye ile birlikte mahallelerinde oluşabilecek sorunları iletir. Devlet kolluklarına yardımcı olur” şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015’ten itibaren muhtarlara özlük haklarını verdiğini söyleyen Kıçık, “Sayın Cumhurbaşkanımız özlük haklarımızı vermiş olup Bağ-Kur Sigortaları devlet tarafından karşılanmakta. Bu vesile ile bizlere sahip çıkan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı iletiriz” ifadelerine yer verdi.
Programın ardından Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, muhtarları makamında ağırladı. Muhtarlar tarafından Kaymakam Alkan’a çiçek takdim edildi.