Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren dernek ve cemiyetlerin başkanları Çorum'da bir araya geldi.

Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD), 18 ilin dernek başkanını Çorum'da buluşturdu.

HGYD'nin ev sahipliğinde bir toplantı yapan dernek başkanları, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında karşılıklı istişare yaparak gündemi değerlendirdi.

HGYD Başkanı Birkan Demirci, Başkan Vekili aynı zaman da Osmancık Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hacı Odabaş ve dernek yönetim kurulu üyeleri, konuklarını Çorum'da ağırlayarak, kent hakkında bilgi verdi.

Çorum'un tarihi, turistik ve kültürel mekanlarını gezerek bilgiler alan başkanlar, Çorum'u oldukça beğendiklerini vurgulayarak, kendi illerinde Çorum'u tanıtmanın ve bu güzelliklerden bahsetmenin çabası içerisinde olacaklarını dile getirdiler.

İlk olarak Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüşen başkanlar, daha sonra kentin tarihi dokusu ve kültürel mekanlarını inceleme fırsatı buldu.

Hattuşili Otel'de akşam yemeğinde bir araya gelen dernek başkanları, karşılıklı istişare yaparak gündemi değerlendirdi. Dernek başkanlarının istişare toplantısına Belediye Başkanı Zeki Gül de katıldı. Gül, “Çorum adına yapılan her adımı biz önemsiyoruz. Buraya teşrif eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu görüşmeler çok daha kalabalık şekilde gerçekleşir. Gazeteci arkadaşlarımız birer turizm elçisi olarak görev yapıyorlar. İnşallah memleketlerinde de Çorum’u güzel bir şekilde hatırlayacaklardır” dedi.

Dernek Başkanları ise günün anısına Zeki Gül'e bir hediye takdim etti.

Yemek sırasında bir konuşma yapan HGYD Başkanı Birkan Demirci de başkanları Çorum'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Başkanlar, yaptıkları toplantıda 2018 yılı Ekim ayında Çorum'da geniş çaplı bir zirve toplantısı yapmaya karar verdi. Çorum'da yapılacak zirve için ön hazırlıklar gözden geçirildi.

18 ilin dernek başkanı, kendilerine Çorum'u tanıma imkanı sağlayan Belediye Başkanı Zeki Gül, HGYD Başkanı Birkan Demirci ve yönetimine de teşekkür etti.