Osmancık'ta Polis Teşkilatının 174. yılı çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı.

Polis Haftası etkinliklerine Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Hüseyin Altunay, Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Garnizon Komutanı Pers. Astğm. Murat Demir, Jandarma Komutanı Asb. Kd. Bşv. Tevfik Kara, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları, polis teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.
Türk Polis Teşkilatının 174. Yılı dolayısıyla düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Komiser Yrd. Deniz Demirel yaptı. Demirel yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıldönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Emniyet teşkilatımız; kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bu güne kadar, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamak, halkımızın can ve mal emniyetini sağlamak, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etmek, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etmek husussunda kanunların verdiği yetki ile gece-gündüz demeden fedakarca hizmet etmektedir.

Şanla, şerefle yazdığı 173 yıllık maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 174. kuruluş yılına girerken sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Kapısı her daim vatandaşımıza açık olan polis teşkilatımız, mesai mefhumu gözetmeden 24 saat esasına göre büyük bir gayret ve fedakarlık ile hizmet vermektedir.

Bilindiği gibi Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, dayanağını anayasa ve cumhuriyet kanunlarından alan Türk Polis Teşkilatının suç ve suçlularla mücadelesinin en büyük güç kaynağı halkımızın güven ve desteğidir. Çünkü günümüzde polisin başarısı halkımızla geliştirilen ilişkiler ve onlardan alınan desteğe bağlı bir hal almıştır.

Teşkilatımız, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmasının görev ve bilinci içerisinde, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Bu vesile ile başta şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Teşkilatımıza gece-gündüz hizmet veren ve vermeye devam edecek olan tüm meslektaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyor, günlerini kutluyorum."

Çelenk sunma programının ardından Emniyet Müdürlüğü ziyaretiyle devam eden programda Emniyet Müdürü Bahadır Vurgun ve polis ekipleri tebrikleri kabul etti.