Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. Çarşamba günü yapılan temayül yoklamasının sonucu parti üst kurulları ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.


AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, akşam saatlerinde resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Çorum Belediye Başkanı olarak Zeki Gül'e karar verildiğini duyurdu.
Kaya, "Çorum Belediye Başkan Adaylığına Sn.Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘ın tensipleriyle Zeki Gül karar verilmiştir." dedi.


AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu ve Çorum Belediye Başkan Adayı Zeki Gül Ankara’ya giderek AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ, Yabacıoğlu ve Gül ile ayrı ayrı görüşerek bundan sonraki süreçle ilgili gerekli uyarı ve talimatlarını yaptı.
Çorum Belediye Başkanı olarak belirlenen Zeki Gül, 5 Şubat Pazartesi günü toplanacak Belediye Meclisi'nde başkanlık için oylanacak.