Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında Batman'ın Kozluk ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın (22), Öğretmenler Günü öncesinde dualarla anıldı.

İlk görev yeri olan Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de, müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki mezarı başında, yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Osmancık ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi.
Programa, Osmancık Kaymakam Vekili Hasan Taş, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Cebeci, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Osmancık ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel,şehidin ailesi ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Programda, Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi, katılımcılar ve öğrenciler, şehit öğretmen Yalçın'ın mezarına çiçek bıraktı. Anma programında duygulu dolu anlar yaşandı.Anma programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, bölücü terör örgütü PKK tarafından karne günü şehit edilen Aybüke öğretmeni anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek   "Öğretmenlerimiz her bir karne gününde kendisini anmaya devam edecek, yeni atanan öğretmenlerimiz 'ben öğretmen oldum' diyerek kendisini anmaya devam edecek. Eğitim camiamız şehit olan öğretmenlerimizin hiç birini asla unutmayacak" dedi. Terör örgütlerine de tepki gösteren Yılmaz, "Ülkemizi bölmeye yeltenenlere buradan hep beraber seslenelim, eli kalem tutan öğretmenlerimizi, masum insanları katletmeye yeltenenlere bir kez daha seslenelim; ne biz öğretmenler ne de yetiştirdiğimiz nesiller ülkemizi bölmenize asla müsade etmeyecektir. Şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

"Öğretmenliğe olan aşkı bu zorlukları aşması için kolaylık sağladı"

Kaymakam Taş ve Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ile beraberindekiler, burada şehit öğretmenin babası Sadık ile babaannesi Şenay ve dedesi Rıza Yalçın'a baş sağlığı diledi.

İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri tarafından Aybüke öğretmen için Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra dua edildi.

Baba Sadık Yalçın da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ederek, Aybüke öğretmeni anmaya gelenlere de teşekkür etti.

Kızının, öğretmenliği çok isteyerek ve severek yapan bir öğretmen olduğunu, atandığı okulda öğrencilerle çok güzel bir iletişim kurduğunu dile getirerek, "Müzik odası olmayan bir okulda ilk kez kadrolu müzik öğretmeni olarak görev yapması zordu. Gençliği, enerjisi ve öğretmenliğe olan aşkı bu zorlukları aşması için kolaylık sağladı. Müzik odasına her ay kendi maaşından bir enstrüman alarak orasını eğitim yuvası haline getirmesi kamuoyuna yansıyan şekliyle ayrıca bir mutluluktur. Geriden gelecek öğretmenlerimize bir örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Bir ülkenin kalkınmasının iyi eğitimcilerin sayesinde olacağının bilincinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü öğretmen karanlıktan aydınlığa çıkışın ilk yoludur." diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Öğretmen ilim ve irfanın temel mihenklerinden biridir. Öğretmen olmadan bir toplumun yol bulması, ileri gitmesi mümkün değildir. Öğretmenlerimize saygı ve sevgi gösterdiğimiz kadar yaşantısına, ailelerine yardımcı olarak onların daha sağlıklı eğitim vermesini sağlamalıyız. Toplum olarak hepimiz sahip çıkmalıyız. Ülkemizin dört bir yanında Aybüke öğretmenimizin gönüllerde yer bulması ve sevgi kaynağı olması bize ayrıca mutluluk veriyor. Çoğu yerde adına okullar yaptırılması, sınıflar, salonlar ve parklar yapılması bizleri memnun ediyor. Bu da şehitlerin ölmediğini, gönüllerde yaşadığını gösteriyor. Dileğimiz tüm öğretmenlerimizin aynı şekilde idealist ve Türk milletini ileriye götürecek şekilde eğitimlerine devam etmeleridir. Devletimizin öğretmenlere sahip çıkarak, imkânlarını daha çok geliştirmesi temennimiz."

Törene katılanlar genç öğretmenin mezarına karanfil bıraktı.