2017 yılı Kasım ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Çorumlu asker, kurtarılamayarak şehit oldu.

Bayat'a bağlı Dorukseki Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve çatışmada ağır yaralanan sözleşmeli asker Hidayet Tokmak, aylar süren tedavinin ardından kurtarılamadı.

Çorum ve Bayat İlçesi yeni bir şehit acısıyla sarsıldı.

Bilindiği üzere; 2 Kasım 2017 tarihinde sabah saat 05.40 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada 6’sı asker, 2’si güvenlik korucusu olmak üzere 8 güvenlik görevlisi şehit olmuştu.

Bayat'a bağlı Dorukseki Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve çatışmada ağır yaralanan sözleşmeli asker Hidayet Tokmak ise beyin kanaması geçirmiş, ameliyattan çıktıktan sonra ise yoğun bakıma alınmıştı.

Hakkari Şemdinli ilçesinde 34. Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Toklu Yol kontrol noktasında faaliyette bulunan unsura terör örgütü mensupları ile yaşanan temas sonucu ağır yaralanan IKM Sözleşmeli Er Hidayet Tokmak'ın şehit olduğu bilgisi alındı.

2 Kasım 2017 tarihindin beri Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden Hidayet Tokmak, bugün saat 13.15 sıralarında hayata veda etti.

Şehidin babası Mustafa Tokmak ile kardeşi Talat Tokmak ise acı haberi hastanede aldı.

Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.