Diyarbakır’ın Bismil ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, Çorum Vali Yardımcılığına atandı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen ve yaptığı hizmetlerle ilçe halkının takdirini kazanan ilçe Kaymakamı Turgay Gülenç geçici görevle Çorum Vali Yardımcılığına atandı.

Türkiye Altın Marka Ödülleri kapsamında yılın en başarılı kayyum belediye başkanı seçilen ve Türkiye Altın Palmiye Ödülleri kapsamında da “Yılın Bürokratı” ödülünü alan Kaymakam Turgay Gülenç’in sürpriz bir kararla Çorum’a atanması ilçe halkını üzdü.

Atama haberini duyan Bismilliler üzüntülerini dile getirerek, “Kaymakamımızı çok seviyoruz. Görev süresi boyunca ilçemize çok büyük katkıları oldu. Kaymakamımızın tayininin çıkması bizleri üzse de İnşallah diğer yerlerde de daha büyük çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Yeni görev yerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgay Gülenç'in Çorum'daki görevine önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Turgay Gülenç Kimdir!
1979 – Mudanya- Bursa doğumlu Kaymakam Turgay Gülenç, İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. 2002 yılında yedek subaylık sınıfında askerlik görevini yaptı. Memuriyete Maliye Bakanlığı Milli Emlak Denetmen Yardımcısı olarak başladı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakamlık mesleğine geçti. Konya Emirgazi Kaymakam vekilliği, Trabzon Dernekpazarı Kaymakamlığı ve Erzurum Karaçoban Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2012 yılında Reşadiye ilçe Kaymakamlığına atandı. 28 Haziran 2015 Tarihli ve 29400 Sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi ile Bismil İlçe Kaymakamlığına atandı. Kaymakam Turgay Gülenç, Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.