Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Teşkilatı, Çorumluların özlemle yapılmasını beklediği havaalanı talebini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Yıllardır Çorumluların beklentisi olan müstakil havaalanı konusunda son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde beklediği müjdeyi alamayan Çorumluların yaşadığı hayal kırıklığına MHP Teşkilatları duyarsız kalmadı. İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Çorumluların beklentisini partili milletvekillerine iletti. Aras’ın talebi doğrultusunda İstanbul Milletvekili Celal Adan, havaalanı konusunu Meclis gündemine taşıyarak bir soru önergesi verdi.

BAŞBAKANA SORU ÖNERGESİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge veren Celal Adan, önergesinde, “Çorum ilimizde havaalanı ve demiryolu ihtiyacının gündemde olmasına rağmen henüz bir ilerleme olmaması ile alakalı hangi çalışmalar yürütülmektedir” diye sordu. Adan önergede ayrıca Çorum’da sanayici için zorunlu olan yeni kurallara uyumda, aşamalı bir geçiş için sanayicilere zaman tanınması konusunda projelerin olup olmadığının da cevaplandırılmasını istedi.