Osmancık'ta günlük yayınlanan bir gazetede çıkan çocuk parkı haberi ile ilgili öne sürülen iddialara karşı Osmancık Belediyesi Basın Bürosu'ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre; Koyunbaba Türbesi yanındaki Arafat Tepesi mevkiinde yer alan park ile ilgili olarak haber yapıldığı, belediyenin bu parkın bakımı ile ilgili gerekli ilgiyi göstermediğinin ifade edildiği dile getirildi.

Osmancık Belediyesi Basın Bürosu'nun konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına söz konusu haber ile ilgili basın açıklaması yapılmasına gerek duyulmuştur. Söz konusu park belediyemizce yaklaşık 15 yıl önce hizmete sunulmuş olup 2011 yılına kadar bakım ve tadilatı düzenli olarak yapılmıştır.

2011 yılında parkın içerisinde bulunduğu parsel ile ilgili hak iddiasında bulunan bir vatandaş tarafından Osmancık Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmış ve bu dava 2019 yılına kadar sürmüştür.

Yargı sürecinde belediyemizin bu alandaki yapmak istediği tüm çalışmalar hukuki yollarla engellenmiştir.

2011 yılına kadar ilgili parkın bakım ve onarımını yapan belediyemiz bu tarihten sonra da ilçedeki tüm eski parkları günümüz standartlarına uygun olarak yenilemiş ancak hukuki engeller nedeniyle söz konusu parka ilişkin bir çalışma yapılamamıştır.

Açılan dava belediyemiz lehine sonuçlanmış olup 25.06.2019 tarihinde alanın belediyemize devri ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Davanın sonuçlanması ile birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz alanla ilgili imar düzenlemesi çalışmalarını başlatmış olup Fen İşleri Müdürlüğümüz de bu alana yapılacak kapsamlı bir proje üzerinde çalışmaktadır.

Alanda uygulanacak proje içerisinde günümüz standartlarına uygun bir çocuk oyun alanına da yer verilecektir.

Fen işleri Müdürlüğümüz ilçemizdeki tüm çocuk parklarının bakım ve onarımına ilişkin çalışmalarını itinayla sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."