Vali Mustafa Çiftçi, Osmancık'taki kız öğrenci pansiyonunda kalan 103 öğrencinin ve 2 öğretmenin karbonmonoksit gazından etkilenerek, hastaneye kaldırıldığını, 6 öğrencinin yoğun bakımda olduğu ve 44 öğrencinin Çorum'a sevk edildiği bilgisini verdi.

Durumu haber alır almaz Osmancık'a giden ve ilk olarak hastanede ardından pansiyonda incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, yoğun bakımda olan öğrencilerin şuurlarının açık olduğunu her hangi bir sorun olmadığının altını çizdi.

Vali Çiftçi, bazı öğrencilerin Osmancık Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alındıklarını ve endişe edilecek bir durum gözükmediğini vurguladı.

Öte yandan Vali Mustafa Çiftçi, savcılığın duruma el koyduğunu, gerekli inceme ve araştırmanın yapıldığını ifade ederek, Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci pansiyonunu inceledikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci pansiyonundayız. Bugün 05.30 sıralarında karbonmonoksit zehirlenmesi nedeni ile öğrencilerimizin hepsi 103 tane pansiyonda kalan öğrencimiz ilçemiz devlet hastanesine sevk edildi. İlk müdahalesi devlet hastanemizde yapıldıktan sonra durumu kritik olanlar veya daha ileri tetkik ve tedaviye ihtiyaç duyanlar Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altında tutuluyorlar. Alığım bilgiler doğrultusunda 6 tane öğrencimiz yoğun bakımda tedavi görüyor. Öğrencilerimizin şuuru açık. Herhangi bir sorun yok. Diğer öğrencilerimizde de endişe edilecek bir durum gözükmüyor. Acil durum ekiplerimiz geldi, savcımız duruma el koydu. Gerekli inceleme ve araştırmalar yapılıyor."