Osmancık-Oğuzlar yol ayrımında durdurulan iki araçta 156 şişe kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildi.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ve İskilip İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışma neticesinde Ankara'dan Çorum'a kaçak/sahte alkollü içki getirileceği bilgisine ulaşıldı.

Alınan bilgilere göre adli makamlarla yapılan koordine neticesinde KOM Şube ve İskilip İlçe Jandarma Komutanlığınca (Oğuzlar/Osmancık yol ayırımı) müşterek yapılan yol emniyet ve kontrol faaliyetinde O.P. isimli şahsın sevk ve idaresinde bulunan araçta yapılan aramada farklı ebatlarda 144 şişe kaçak/sahte Yeni Rakı ve A.P. ve D.G. isimli şahısların bulunduğu bir araçta yapılan aramada ise 7 şişe İstanblue markalı kaçak/sahte votka, 5 şişe kaçak/sahte Yeni Rakı olmak üzere toplam iki araçta 156 şişe kaçak/sahte alkollü içki ele geçirildi. Adı geçen alkollü içkilerin GİB BUİS cihazı ile yapılan kontrolü neticesinde bandrollerinin sahte olduğu tespit edildi.

Olay ile ilgili olarak İskilip Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, alınan talimatlar doğrultusunda A.P,O.P ve D.G isimli şahıslar adli makamlarca ifadelerinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.